Vâlcea: Poliţiştii au deschis dosar penal pentru braconaj în cazul ursului găsit în laţ, la Horezu

Poliţiştii au deschis dosar penal şi fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj în cazul ursului găsit, marţi seara, într-un laţ pus cu scopul de a prinde animale sălbatice la marginea satului Urşani, din oraşul Horezu, au informat reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Potrivit sursei citate, animalul avea prins în sârmă unul dintre membrele din faţă, acesta fiind tranchilizat şi eliberat din capcană de un ranger de la Parcul Naţional Cozia.

"Animalul nu a fost rănit, el fiind pus în libertate într-o zonă sigură după ce a fost scos din laţ de un ranger din Parcul Naţional Cozia. Au fost prezenţi şi reprezentanţi ai AJVPS şi un medic veterinar. În urma cercetărilor s-a stabilit că laţul a fost pus în scop de braconaj, în acest caz fiind deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru braconaj", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea.

Marţi seara, în satul Urşani, într-o zonă situată la circa doi kilometri de ultimele case, a fost semnalat un urs, populaţia fiind avertizată prin RO ALERT să evite să se apropie de animal. Pentru eliberarea ursului din capcană au intervenit şi poliţişti, jandarmi, precum şi un echipaj SMURD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel