Vâlcea: Avertizare RO-ALERT la Vaideeni după ce un urs a fost văzut în satul Cerna

Locuitorii din comuna Vaideeni au fost avertizaţi luni seara prin sistemul RO-ALERT de prezenţa unui urs în satul Cerna, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

Potrivit sursei citate, în zonă, pentru suport, au fost deplasate echipaje de poliţişti, jandarmi, SMURD şi vânători, populaţia fiind sfătuită să evite să se apropie de animal. Din informaţiile poliţiştilor, se pare că ursul ar fi prins într-un gard de sârmă situat la aproximativ 150 de metri de ultima casă locuită din satul Cerna, cel care a alertat autorităţile fiind paznicul fondului de vânătoare din zonă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea, a precizat că animalul nu este rănit, el urmând să fie eliberat într-o zonă sigură după ce va trece efectul tranchilizantului folosit de rangeri pentru a-l scoate din laţ. Acesta este cel de-al doilea urs care a ajuns în apropierea caselor, după ce săptămâna trecută un altul a fost găsit într-un laţ, într-un sat mărginaş din oraşul Horezu, la câţiva kilometri distanţă de comuna Vaideeni. Poliţiştii vor întocmi în acest caz dosar penal pentru braconaj, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel