Vâlcea: CET Govora va începe, vineri, furnizarea căldurii în Râmnic, Călimăneşti şi Olăneşti

Locuitorii din Râmnic, Călimăneşti şi Băile Olăneşti care sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor primi căldură începând de vineri dimineaţă, au anunţat, joi, reprezentanţii operatorului de termoficare CET Govora.

Potrivit reprezentanţilor companiei, decizia de a furniza agent termic la începutul lunii octombrie pentru consumatorii racordaţi la sistemul centralizat a fost luată în condiţiile în care prognoza meteo anunţă temperaturi sub 10 grade Celsius pe timpul nopţii în zilele următoare, asociaţiile de proprietari din cele trei oraşe în care CET Govora asigură încălzirea putând să stabilească modul şi programul după care vor primi căldură.

Consumatorii racordaţi la sistemul de termoficare urbană şi care fac lucrări la instalaţiile termice interioare sunt rugaţi să ia toate măsurile de finalizare a lucrărilor până vineri, în cazuri excepţionale, pentru finalizarea lucrărilor, şi să izoleze reţelele interioare de la robineţii contoarelor de energie termică. De asemenea, tot în astfel de cazuri, se pot adresa pentru asigurarea condiţiilor de lucru la Dispeceratul de Termoficare Urbană Rm. Vâlcea.

Asociaţiile de proprietari, în funcţie de propriul program aprobat, pot consuma agent termic pentru încălzire continuu sau fracţionat, prin închiderea şi deschiderea robineţilor de izolare montaţi în amonte şi aval la contoarele de energie termică, au informat reprezentanţii operatorului de termoficare. Administratorul judiciar al CET Govora, Alexandru Scarlat, a precizat pentru AGERPRES că agentul termic va fi gratuit doar în primele două zile, timp în care se va face umplerea reţelelor de distribuţie, după care căldura furnizată va fi facturată. El a dat însă asigurări că locuitorii din Râmnicu Vâlcea nu vor plăti mai mult ca anul trecut pentru încălzirea din această iarnă, cel mai probabil urmând să crească subvenţia pe gigacalorie acordată populaţiei de către Primărie. 'Noi am trimis deja o adresă către Primăria Râmnicu Vâlcea şi ni s-a şi răspuns de altfel, cel mai probabil urmând să crească cu 20 de lei ajutorul pentru încălzire acordat populaţiei de către Primăria Râmnicu Vâlcea.

Deci, consumatorii nu vor fi afectaţi', a spus Scarlat. În prezent, în Râmnicu Vâlcea sunt racordate la reţeaua de termoficare urbană circa 35.000 de apartamente, plus majoritatea instituţiilor publice, şcolilor şi spitalelor din oraş. Agentul termic este asigurat printr-o centrală termoelectrică pe cărbune, preţul gigacaloriei fiind anul trecut de circa 280 de lei, din care aproximativ 45 de lei a fost subvenţia acordată de către primărie. La Olăneşti, agentul termic este asigurat printr-o centrală pe gaz, iar preţul gigacaloriei a fost iarna trecută de aproape 425 de lei, în timp ce la Călimăneşti, principala resursă pentru asigurarea căldurii este apa geotermală, informează Agerpres 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel