Val Vâlcu ridică semne de întrebare după stenogramele cu Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă / Foto: gov.ro
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă / Foto: gov.ro

Jurnalistul Val Vâlcu a reacționat cu privire la stenogramele apărute în presă în cazul liberalilor care îi cereau ministrului Cătălin Drulă să-i păstreze în funcție pe doi șefi de instituții publice.

Senatorul PNL George Stângă și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au fost înregistrați de procurorii DNA chiar în biroul ministrului transporturilor în timp ce îi cereau lui Cătălin Drulă, să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, după cum rezultă din propunerea de arestare preventivă transmisă de procurorii DNA Tribunalului Constanța (Citește mai mult AICI).

Vâlcu: E o acțiune de PR. Iese foarte bine domnul Drulă 

Invitat la emisiunea Obiectiv de la Antena 3, jurnalistul Val Vâlcu a ridicat câteva semne de întrebare: 'Dumneavoastră ați văzut stenogramele? Ce a vrut un anumit grup de presă, care l-a și inventat pe Vlad Voiculescu de altfel, să vedeți? E o acțiune de PR. Iese foarte bine domnul Drulă. Cei doi lideri politici, dacă ar fi să le reproșăm ceva, ar trebui să intre în același lot tot USR-ul.'

'S-au bătut pentru funcții și se bat încă. Să te duci să-ți aperi omul numit în actualul sistem... Așa se face la toți. Dar cine a selectat acele fragmente? E normal să ajungă în presă anumite fragmente din stenograme?', a continuat jurnalistul Val Vâlcu. 

'Dacă vedem referatul procurorilor, are toată discuția? Câte zile au stat în biroul lui Drulă? Ce au mai vorbit cu Drulă?', a mai întrebat el. 

De asemenea, jurnalistul Val Vâlcu a remarcat că politicienii USR-PLUS 'puteau să-l strecoare prin alt grup de presă, decât cel care se ocupă de obicei cu astfel de chestii și este atât de 'pe față' în jocurile lor.'

În încheiere, Val Vâlcu a atras atenția asupra faptului că 'dacă ei știau de această combinație cu navele, ar fi trebuit să fie deja în lotul acuzaților. Dacă nu sunt, înseamnă că au fost strecurate aceste stenograme în presă tocmai ca să le strice imaginea și, prin opoziție, să-i ridice statuie lui Drulă.', a conchis Val Vâlcu la Antena3. 

Drulă, prima reacţie după reţinerea şefului ARSVOM

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a reacţionat în cazul punerii sub acuzare a directorului Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare pentru luare de mită. 

"Am văzut într-un comunicat al DNA, cu 5 minute înainte să intrăm, că a fost pus sub acuzare şeful acelei agenţii care ar trebui să salveze oamenii de pe mare. Dacă vă aduceţi aminte, e agenţia cu barca ce nu a reuşit să iasă din port când s-a scufundat acel vas ucrainean. Din ce scrie acolo, cumpărau acele nave care nu au reuşit să iasă din port la dublu preţ. Le luau din Estonia la dublu preţ. 

Noi în paralel, asta e coincidenţa, aveam acolo un corp de control pe tema asta. M-am uitat şi m-am înfuriat când nava nu a putut să meargă la intervenţie. Mi s-a spus că nu poate ieşi din port pe vreme rea. Păi cum, dăm atâţia bani pe o navă de intervenţie, care trebuie să intervină fix în astfel de momente, şi nu poate ieşi pe vreme rea? Raportul Corpului de control este finalizat. Dar sunt lucruri pe care noi nu le putem face, că nu suntem procurori, dar putem sesiza. Şi asta am făcut!", a declarat Cătălin Drulă la Antena 3. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel