EXCLUSIV  Val Vâlcu, parlamentarilor intimidați de AUR: Au PIERDUT JOCUL! Fermitatea legii să fie opusă anarhiei

Protest Parlament, foto captură video George Simion
Protest Parlament, foto captură video George Simion

Jurnalistul Val Vâlcu le atrage atenția parlamentarilor că ar putea trimite AUR la guvernare dacă vor ceda în fața protestelor violente. 

”Dacă parlamentarii se lasă intimidați de detașamentele de asalt are AUR, pot să-i pună cruce, au pierdut jocul, nu vor mai conta, aruncă AUR la guvernare!” este de părere jurnalistul Val Vâlcu. El consideră că ”parlamentarii din partidele care nu sunt extremiste ar trebui să se unească și să dea o replică parlamentară, legală, să treacă certificatul verde cât de repede, tocmai ca să arate că nu se poate prin forță să domine. Altfel, detașamente de asalt, model nazist sperie, fac bullying. Aici trebuie fermitatea legii să fie opusă anarhiei. Dacă dau înapoi și încep cu populisme de tipul ”să mai vedem, să mai lăsăm două zile”, pierd! Azi ar trebui trecut certificatul verde, tocmai ca răspuns la mișcarea AUR, Șoșoacă și ceilalți extremiști. Parlamentul ar trebuie să reacționeze, să arate că mecanismul democratic contează, nu minoritatea mai gălăgioasă care se exprimă violent”. 

Câteva mii de protestatari au manifestat astăzi, 21 decembrie 2021, la Parlament. Ei au intrat în curtea instituției, după ce o încuietoare a cedat și au ajuns la porțile Parlamentului, blocate pentru a nu pătrunde în instituție. Anterior, mai mulți protestatari fuseseră introduși în curtea Parlamentului cu o mașină a demnitarilor cu acces în Legislativ. 

Este vinovat și vrea anarhie, i-ar fi spus Cîțu lui Simion

Parlamentarii Puterii s-au limitat la a afirma că proiectul privind certificatul verde extins și pentru locul de muncă nu a fost pe ordinea de zi. De fapt, a fost, dar lipseau documente necesare adoptării. 

George Simion, liderul AUR, care în această dimineață chema oamenii la protest, s-ar fi întâlnit, în jurul orei 15:00, cu liderul PNL, Florin Cîțu, și cu liderul PSD, Marcel Ciolacu. Florin Cîțu i-ar fi spus lui George Simion că este vinovat și vrea anarhie, conform Antena 3. Liderul AUR a ieșit din ședință. 

Ce presupune certificatul STOP COVID care ar urma să fie adoptat de Parlament

Certificatul STOP COVID, necesar la locul de muncă, va fi eliberat pentru cei vaccinați cu schema completă, pentru cei care fac dovada trecerii prin boală, în cazul unui rezultat negativ PCR, dar și în cazul unui test antigen rapid, cu rezultat negativ. Atât în sectorul public, cât și-n sectorul privat, angajatorii ar urma să solicite certificatul STOP COVID fiecărui angajat, la intrarea la locul de muncă. Certificatul STOP COVID se va solicita în urma unei analize a situației epidemiologice, analiză realizată de INSP în fiecare zi de luni, dacă se va constata că numărul de cazuri confirmate la nivel național a crescut constant, în ultimele trei săptămâni anterioare analizei. După ce s-a constatat că-n ultimele trei săptămâni a crescut constant numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, în 72 de ore de la momentul deciziei, intră în vigoare aplicarea certificatului STOP COVID. Obligația solicitării acestui certificat încetează a doua zi, după ce s-a constatat că nu se mai înregistrează o creștere săptămânală, dar și că incidența cumulată în ultimele 14 zile la nivel național este mai mică de 1 la mie. Angajații nevaccinați sau netrecuți prin boală ar urma să primească 15 vouchere a câte 50 de lei, pentru testare, gratuit, de la stat. 

Vezi și: EXCLUSIV  STOP COVID, certificatul verde la locul de muncă. SONDAJ, procentele momentului

*Articolul prezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel