Val de solicitări la ISU Olt: Luăm în considerare mărirea timpului de lucru

Angajații ISU Olt iau în calcul posibilitatea prelungirii programului de lucru în perioada următoare în situaţia în care va creşte şi mai mult numărul solicitărilor de avize şi autorizaţii de securitate la incendiu şi al persoanelor care se prezintă pentru informaţii.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt au verificat luna aceasta dacă normele de prevenire a incendiilor sunt respectate în cluburi, discoteci şi baruri din judeţ şi au constatat peste 100 de nereguli, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Alin Băsăşteanu, care a menţionat că în ultimele săptămâni s-a triplat numărul persoanelor interesate de obţinerea unor autorizaţii de securitate la incendiu. Potrivit lui Băsăşteanu, angajaţii ISU iau în calcul posibilitatea prelungirii programului de lucru în situaţia în care va creşte şi mai mult numărul solicitărilor de avize şi autorizaţii de securitate la incendiu şi al persoanelor care se prezintă pentru informaţii.

'În cazul în care vor fi foarte multe cereri, deja s-a triplat numărul celor care vin să se intereseze în vederea depunerii de solicitări de autorizare, luăm în considerare mărirea timpului de lucru, un program prelungit, astfel încât să poată fi soluţionate cât mai rapid toate solicitările', a declarat, pentru Agerpres, Alin Băsăşteanu.

Potrivit acestuia, dacă până la începutul aceste luni, în 2016, se depuneau lunar cinci sau şase solicitări de autorizare, acum sunt mai mult de nouă solicitări depuse într-o săptămână. Purtătorul de cuvânt al ISU Olt a menţionat că la controalele inopinate derulate la cluburi, baruri şi discoteci şapte asemenea spaţii au fost găsite închise, în unele cazuri decizia de închidere fiind luată de administratori până când vor reuşi să ia toate măsurile prevăzute de norme pentru securitatea la incendiu.

'Printre cei care au venit să se intereseze despre condiţiile de avizare se numără şi reprezentanţi ai unor obiective pe care le-am găsit închise. Aceştia au spus că sunt închise respectivele spaţii, dar am verificat dacă este adevărat', a adăugat Băsăşteanu.

[citeste si]

De la începutul acestei luni şi până în prezent ISU Olt a verificat dacă sunt respectate normele de securitate la incendiu în 38 de cluburi, discoteci, baruri din Slatina, Caracal, Brâncoveni, Curtişoara, Găneasa, Găvăneşti, Iancu Jianu, Leleasca, Teslui şi Vultureşti. Patru dintre obiective nu aveau autorizaţie de securitate la incendiu.

Inspectorii ISU au constatat 154 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, 26 dintre acestea fiind soluţionate pe timpul controalelor. Din cauza neregulilor au fost date 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 230.500 lei, dar nu a fost oprită funcţionarea vreunui spaţiu dintre cele verificate.

Controalele au fost neanunţate şi au fost desfăşurate cu ajutorul jandarmilor şi poliţiştilor. Printre deficienţele observate de pompieri se numără lipsa ori nefuncţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare, hidranţi etc), deficienţe de organizare a activităţii de apărare împotriva incendiilor, nerespectarea normelor privind utilizarea focului deschis (ex. lumânări) şi a efectelor speciale artistice ori pirotehnice.

Băsăşteanu a menţionat că până la jumătatea lunii decembrie vor fi controale şi la săli de spectacole şi cinematograf, iar în ultimele două săptămâni ale lunii decembrie se vor face controale în restaurante şi spaţii care organizează petreceri de Crăciun şi Revelion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel