Val de migranți la frontiera României

Foto: Agerpres. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Agerpres. Imagine cu rol ilustrativ

Poliţiştii de frontieră bihoreni şi arădeni au depistat vineri 18 cetăţeni din Pakistan şi Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare încărcate cu diverse mărfuri.

"În data de 15.01.2021, în jurul orei 10.20, la Punctul de trecere a frontierei Nădlac-Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 51 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, hrană pentru câini pe ruta Bulgaria-Germania. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane, 2 cetăţeni din Pakistan şi 4 cetăţeni din Afganistan, adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani. Toţi şase sunt solicitanţi de azil în România. În aceeaşi zi, la acelaşi punct de frontieră s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un alt cetăţean bulgar, în vârstă de 62 de ani, conducând un ansamblu rutier în înmatriculat Bulgaria. Acesta transporta băuturi alcoolice pe ruta Grecia-Germania. În urma analizei de risc specifice, colegii noştri au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane, toţi cetăţeni din Afganistan, trei minori, cu vârste de 15 şi 16 ani, şi trei adulţi cu vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani, solicitanţi de azil în România", se arată într-un comunicat de presă al IGPF, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în ambele cazuri, poliţiştii de frontieră arădeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferii celor două automarfare, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei doisprezece cetăţeni străini, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

"În data de 15.01.2021, în jurul orei 12.30, la punctul de trecere a frontierei Borş II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta ţevi metalice pe ruta Bulgaria-Polonia. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au descoperit, în urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul compartimentului marfă, şase cetăţeni din Afganistan, un adult în vârstă de 23 de ani şi cinci minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetăţenii străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun", se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel