Val de migranți în Mediterana

Marina militară malteză a anunţat joi că a salvat 75 de migranţi în Marea Mediterană, în timp ce alţi 103 au debarcat miercuri noaptea pe insula italiană Lampedusa, transmite AFP. Migranţii salvaţi urmau să fie debarcaţi în Malta.

În paralel, Înaltul Comisariat al ONU pentru refugiaţi (UNHCR) a anunţat că două ambarcaţiuni cu 46, respectiv 57 de migranţi au sosit în timpul nopţii de miercuri spre joi în Lampedusa, insula italiană cea mai apropiată de coastele libiene.

În acelaşi timp, asociaţia germană Watch the Med, care gestionează apelurile de urgenţă Alarm Phone, a menţionat că se află constant, începând de miercuri, în contact cu pasagerii unei ambarcaţiuni în derivă. La bordul ambarcaţiunii s-ar afla 90 de persoane, dintre care aproximativ 15 copii.

Majoritatea navelor militare care au patrulat în largul coastelor libiene în ultimii ani s-au retras, iar navele umanitare fac obiectul unor blocaje judiciare şi administrative.

Totuşi, sute de migranţi continuă să se îmbarce în fiecare săptămână cu destinaţia Europa, chiar dacă mulţi sunt interceptaţi de Garda de coastă libiană, către care Italia şi Malta redirecţionează majoritatea apelurilor pentru ajutor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel