Val de indignare în comunitatea LGBT din Spania. Un ginecolog a pus diagnosticul de homosexualitate unei femei

Val de indignare în comunitatea LGBT din Spania. Un ginecolog a pus diagnosticul de homosexualitate unei femei    /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Val de indignare în comunitatea LGBT din Spania. Un ginecolog a pus diagnosticul de homosexualitate unei femei / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Comunitatea LGBT se plânge guvernului de la Murcia, după ce unei adolescente i s-a pus diagnosticul de „homosexualitate”.

O familie și un colectiv LGBT din sud-estul Spaniei solicită răspunsuri și scuze după ce o tânără lesbiană de 19 ani care a vizitat un ginecolog pentru o afecțiune menstruală a fost diagnosticată cu „homosexualitate”.

Luni, femeia a mers la o consultație la spitalul Reina Sofía din orașul Murcia. După ce a fost examinată, i s-a dat o hârtie care includea textul: „Boala actuală: homosexual”.

Mama femeii a declarat pentru ziarul online elDiario.es că ginecologul a întrebat-o pe fiica sa dacă ar putea include orientarea sa sexuală în raportul său și că ea a consimțit.

„La început, am crezut că este amuzant, dar pur și simplu nu este”, a spus pacienta.

Cele două au adus problema în atenția colectivului local LGBT, Galactyco, care a depus o plângere oficială guvernului regional din Murcia, ministerului regional al sănătății și serviciului regional de sănătate.

Reacția comunității LGBT

„Organizația Mondială a Sănătății a eliminat homosexualitatea de pe lista bolilor mentale în 1990 și, cu toate acestea, după 31 de ani, există încă unii profesioniști în serviciul de sănătate din Murcia care consideră că orientarea sexuală este o boală”, a spus Galactyco într-un comunicat.

Colectivul a declarat că solicită explicații și scuze, adăugând că autoritățile regionale au ignorat drepturile legale ale pacientului. De asemenea, a spus că acest caz este departe de a fi un incident izolat.

„Asociația noastră a primit nenumărate rapoarte de tratament degradant din cauza orientării sexuale sau de gen”, se spune în declarație. „Este alarmant, inacceptabil și intolerabil faptul că există profesioniști responsabili pentru sănătatea noastră, dar care ignoră realitățile persoanelor LGBTI.”

Serviciul regional de sănătate nu a putut fi contactat pentru comentarii. Totuși, un purtător de cuvânt a declarat pentru elDiario.es că este la curent cu incidentul și că „vor fi luate toate măsurile necesare pentru a stabili corect faptele și a proceda în consecință”.

Anchetele inițiale, a adăugat purtătorul de cuvânt, au sugerat că s-a făcut o greșeală „când au fost luate detaliile pacientului”. De asemenea, spitalul va oferi scuze pacientului, scrie TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel