Vaccinuri vs. rachete. Bogdan Chirieac: Am dat 5 miliarde de euro. Dorința e să nu le folosim

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Bogdan Chirieac face o paralelă între achiziționarea de vaccinuri împotriva Covid și achiziția de rachete Patriot.

”Dosarul vaccinurilor” în care este implicat fostul premier Florin Cîțu va ajunge în Comisia Juridică a Senatului, iar cei 13 senatori pot să îl studieze.

Florin Cîțu, alături de foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, sunt acuzați că au prejudiciat statul român cu un miliard de euro prin achiziția de vaccinuri în timpul pandemiei.

Astfel, miercuri va fi dat un vot în Comisia Juridică, care să ajungă la plenul Senatului, fie pentru încuviințarea urmăririi penale pentru Florin Cîțu, fie împotrivă.

”Eu nu cred că se va întâmpla nimic, în afară de faptul că este spectaculos și se vehiculează cifre și se întâmplă... A fost o decizie politică a Guvernului României, s-a luat mai mult vaccin, ceva mai mult vaccin, fiindcă în referatul DNA este vorba de 50 de milioane de doze, din care s-au folosit în bună parte, sumele alea nu sunt cele vehiculate, programul este derulat de Uniunea Europeană.

Eu nu știu ce semnificație are acest dosar. Iar în privința șpăgilor, eu mă îndoiesc foarte tare că marile corporații farmaceutice au dat șpagă oficialilor români, fiindcă nu că se tem de DNA-ul românesc, se tem de FBI, de chestiunile americane, nu de DNA-ul de pe aici”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă situația care face obiectul acestui dosar este dată doar de neștiință, Bogdan Chirieac a afirmat că ”de multe ori vedem asta. Problema nu este vaccinarea, ci nevaccinarea. Așa, România a luat rachete Patriot și bine a făcut, de 5 miliarde de euro.

Dorința noastră este să nu le folosim niciodată. Dar putem să întrebăm de ce am dat 5 miliarde de euro și încă nu am primit toate bateriile?

Trebuia să primim 7 baterii și am primit numai două, că este mare cerință în plan mondial și România este încă apărată de NATO, deocamdată.

Deci cum facem atunci? Facem proces de intenție guvernanților români că au luat mai rachete și că nu le folosesc? La fel și cu vaccinul. Încerc să descopăr resorturile care au dus la deschiderea unui astfel de dosar”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Citește și: Marcel Ciolacu spune că PSD va vota pentru ridicarea imunității lui Cîțu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel