Vaccinul Pfizer, APROBAT de Marea Britanie. Prima țară din lume care face acest lucru

Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat utilizarea în masă a vaccinului anti-Covid-19 produs de Pfizer/BioNTech.

Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor de sănătate (MHRA) a transmis că imunizarea Pfizer/BioNTech care oferă până la 95% protecție împotriva bolii Covid-19 este sigură pentru administrarea în masă, transmite BBC. Vaccinarea ar putea să înceapă în următoarele zile pentru persoanele din grupurile vulnerabile. În jur de 10 milioane de doze vor fi disponibile rapid, iar primele doze vor ajunge în Regat în următoarele zile.

Este cel mai rapid parcurs al unui vaccin de la concept la realitate, condensând munca tradițională de 10 ani la doar 10 luni. Chiar dacă vaccinarea poate începe, oamenii încă trebuie să fie vigilenți și să urmeze regulile menite să protejeze împotriva infecției, spun experții, citați de broadcaster-ul britanic.

Câteva informații despre vaccinul Pfizer/BioNTech

Vaccinul anti-Covid-19 conceput de Pfizer-BioNTech este administrat în două doze (deocamdată toate au administrare în două doze, n.r.) și are o eficiență de până la 95%. Totuși, acesta trebuie ținut la temperaturi de -70 grade Celsius și este printre cele mai scumpe, cu un preț de aproximativ 17 euro.

Varianta Oxford/AstraZeneca este cea mai ieftină și poate fi stocată la temperatura frigiderului, în timp ce vaccinul Moderna este cel mai scump și trebuie ținut la -20 grade Celsius până la 6 luni. Niciuna dintre cele două variante menționate anterior nu a fost aprobată încă în lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel