Vaccinul obligatoriu pentru personalul medical ar putea fi înlăturat în Marea Britanie

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Marea Britanie ar putea elimina obligativitatea vaccinului pentru personalul medical din sistemul de sănătate britanic (NHS). 

Miniștrii britanici se vor întâlni la începutul săptămânii pentru a decide dacă renunță sau nu la vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 pentru personalul NHS din Anglia, scrie BBC. Personalul NHS din prima linie trebuie să fie complet vaccinați până la 1 aprilie, ceea ce înseamnă că au nevoie să facă prima primă doză până joi.

Dacă nu sunt vaccinați până în aprilie, vor fi redistribuiți sau concediați. Aproximativ 77.000 de angajați ai NHS sunt nevaccinați.

Datoria vaccinării aparține personalului NHS

Săptămâna trecută, secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, a spus că cerința vaccinării a fost „ținută sub revizuire”, dar că este „datoria” personalului NHS să se vaccineze. Acesta a declarat marți comisiei de sănătate și asistență socială că, atunci când regulamentul a fost anunțat, varianta dominantă a fost Delta, iar acum este corect să „reflectăm” conform variantei Omicron dominante. S-a lăsat de înțeles că nu au fost luate decizii finale.

Guvernul a fost sub presiunea unor grupuri din cadrul serviciului de sănătate pentru a anula regulamentul, pe fondul avertismentelor conform cărora ar duce la o criză de personal. Colegiul Regal al Moașelor a avertizat că politica ar putea avea un „impact catastrofal” asupra serviciilor de maternitate, în timp ce Colegiul Regal al Medicilor Generali și Colegiul Regal de Asistență au cerut amânarea termenului limită.

Vaccinare pentru protejarea pacienților

Dar Departamentul de Sănătate și Asistență Socială a insistat anterior că politica este „un lucru corect de făcut pentru a proteja pacienții”. Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie spune că vaccinurile s-au dovedit a fi eficiente împotriva spitalizării, mortalității, infecțiilor și transmiterii.

„Mai multe studii au furnizat dovezi că vaccinurile sunt eficiente în prevenirea infecțiilor Covid-19. Persoanele neinfectate nu pot transmite; prin urmare, vaccinurile sunt eficiente și în prevenirea transmiterii”, a spus un raport recent.

Te-ar mai putea interesa și: Din cauza protestelor de amploare, Justin Trudeau a fugit din Ottawa și s-a ascuns într-un loc secret

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel