Vaccinul de la Sinopharm va fi administrat minorilor de peste 3 ani în Emiratele Arabe Unite

Vaccinul de la Sinopharm va fi administrat minorilor de peste 3 ani în Emiratele Arabe Unite
Vaccinul de la Sinopharm va fi administrat minorilor de peste 3 ani în Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunţat luni că vor începe vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârsta între 3 şi 17 ani cu serul chinez de la Sinopharm, după ce i-a fost testată eficacitatea, relatează EFE.

Ministerul Sănătăţii a anunţat pe Twitter că a luat această decizie pe baza rezultatelor 'studiilor clinice şi unei evaluări riguroase urmată de avizul de utilizare şi după o evaluare la nivel local ce îndeplineşte reglementările aprobate'.

Departamentul de Sănătate al emiratului Abu Dhabi a informat luni că a desfăşurat un studiu la care au participat 900 de copii vaccinaţi cu serul dezvoltat de compania farmaceutică chineză Sinopharm, care a demonstrat o înaltă eficacitate reducând rata infecţiilor şi gravitatea simptomelor.

CITEȘTE ȘI: Bătaie la protestele masive din Franța contra restricțiilor și a 'Paşaportului sanitar extins'. Macron și Castex, luați la țintă / VIDEO

Potrivit autorităţilor din Emirate, până în prezent a fost vaccinată cu cel puţin o doză 78,95 % din populaţie, iar 70,57 % a primit şi a doua doză. EAU se numără printre primele ţări care au lansat campania de vaccinare la începutul lunii decembrie, autorizând vaccinurile de la Sinopharm, Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Sputnik-V, deşi în prezent sunt utilizate doar primele trei vaccinuri.

De la începutul lunii iunie, EAU au înregistrat zilnic circa 1.500 noi contagieri şi o medie de cinci decese pe zi asociate COVID-19. De la începerea pandemiei, ţara a înregistrat în total 682.377 de cazuri şi 1.951 de decese, la o populaţie de peste 10 milioane de locuitori, scrie Agerpres.

În România, peste 12.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.

Cei mai mulți - peste 8.000 - au primit prima doză, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

12.428 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.

În total, 4.867.649 de români au schema completă de la începutul campaniei.

În ultimele 24 de ore, situaţia vaccinării cu serul Pfizer-BioNTech este următoarea: 3.242 de persoane vaccinate cu o doză, 3.795 de persoane vaccinate cu a doua doză; cu serul Moderna: 117 persoane vaccinate cu o doză, 132 persoane vaccinate cu a doua doză, cu serul AstraZeneca: 4 persoane vaccinate cu o doză, 31 de persoane vaccinate cu a doua doză, iar vaccinul de la Johnson&Johnson l-au primit 5.107 persoane.

În ultimele 24 de ore au fost 4 reacţii adverse la vaccin.

Numărul total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, a ajuns la 16.830. 55 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Coronavirus în România: 137 de cazuri noi și 5 decese în ultimele 24 de ore

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel