Vaccinul Covid-19 Valneva urmează să treacă în faza a treia a studiilor clinice

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Vaccinul Covid-19 „Valneva”, care va fi fabricat în Regatul Unit, produce un „răspuns imun puternic”, a transmis ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock.

Conform BBC, informațiile din primele două faze ale studiului, la care au participat 153 de persoane, au arătat date promițătoare pentru vaccin, dând speranțe pentru faza a treia de studii clinice. Compania franceză spune că rezultatele au dovedit că serul este „foarte imunogen, iar peste 90% dintre participanții la studiu au dezvoltat niveluri semnificative de anticorpi” anti proteina spike a SARS-CoV-2.

„Vaccinul va fi produs în țara noastră, în Livingston, Scoția, oferind încă un spor vieții științifice britanice. Dacă este aprobat, va juca un rol important în protejarea comunităților noastre. Aștept să văd rezultatele fazei trei a studiilor clinice”, a transmis ministrul Hancock. Marea Britanie a comandat 60 milioane doze ale vaccinului care, dacă este aprobat, va fi disponibil de la finalul anului 2021 și începutul anului 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel