Vaccinarea obligatorie, proiect în Parlament. Mihai Fifor: Acesta este cel mai important aspect

Mihai Fifor
Mihai Fifor

Mihai Fifor transmite un mesaj despre proiectul privind vaccinarea obligatorie.

"Un sondaj realizat la comanda Societății Naționale de Medicina Familiei relevă faptul că aproximativ două treimi dintre respondenți sunt de părere că părinții trebuie să discute cu medicul de familie sau cu medicul pediatru despre ingrijorările legate de vaccinarea copiilor lor. 62,7% sunt de acord cu ideea vaccinării obligatorii în cazul copiilor, iar 81.1% dintre cei chestionați sunt de părere că vaccinarea copiilor este necesară.

PSD este consecvent și după ce a inițiat legea vaccinării obligatorii trece la dezbaterea și adoptarea ei. Răspundem astfel unei urgențe sociale, în contextul epidemiei de coronavirus, iar demersul nostru are susținerea românilor, majoritatea fiind pentru vaccinarea obligatorie", a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Cea mai eficientă și cea ieftină metodă de prevenire și combatere a unei epidemii

"Proiectul de lege al PSD privind vaccinarea obligatorie, care este în ultima etapă a procesului legislativ, la Camera Deputaților, prevede că înscrierea în colectivitate a copiilor și adulților este condiționată de realizarea vaccinurilor obligatorii, pe baza unui act eliberat de medicul de familie (care se eliberează și în prezent pentru confirmarea că persoana este aptă să intre într-o colectivitate – la școală, la serviciu etc). Acest act se va elibera doar dacă persoana în cauză a realizat vaccinările obligatorii.

Imunizarea prin vaccinare este cea mai eficientă și cea ieftină metodă de prevenire și combatere a unei epidemii. Iar mai important decât costurile este că se previne îmbolnăvirea, iar pacientul nu mai suferă și nu mai e expus riscului de deces", transmite Mihai Fifor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel