Vaccinarea anti-COVID-19 din SUA dă rezultate. Zborurile, aproape la nivelul dinaintea pandemiei

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Centrul pentru Controlul şi Combaterea Bolilor din SUA (CDC) a anunţat că măsurile de restricţie ar putea fi relaxate pentru americanii care au primit două doze de vaccin împotriva COVID-19. Companiile aeriene spun că volumul pasagerilor este aproape de revenirea la nivelul dinaintea pandemiei. 

Cu toate astea, în ciuda recomandărilor făcute de CDC, oficialii din sănătate afirmă că este nevoie de atenţie sporită, pentru că numărul infectărilor este în creştere. 

"Noi, la CDC, avem o responsabilitate să analizăm toate dovezile cu privire la ce este mai puţin riscant să faci, atunci când eşti complet vaccinat. Oricum, având în vedere că nu este vaccinată întreaga populaţie, iar infectările cresc, nu aş fi pentru o reluare completă a călătoriilor", a declarat Rochelle Walensky, directorul CDC. 

CDC a cerut deja relaxarea unor măsuri pentru cetăţenii vaccinaţi, dar continuă să îi sfătuiască pe americani să evite călătoriile care nu sunt necesare. Cu toate astea, poziţia Centrului nu a reuşit să contenească cererea de bilete de avion pentru americanii care vor să călătorească. 

Aeroporturile au fost pline de oameni care au plecat în vacanţa de primăvară, scrie Wall Street Journal, iar volumul de pasageri a ajuns la un maxim al ultimului an. Companiile aeriene spun şi ele că rezervările au urcat, pe măsură ce rata vaccinării a crescut, iar unii directori de companii aeriene spun că afacerile par să revină la normalul de dinainte de pandemie. 

Zborurile revin la normal

Şi experienţa pasagerilor revine aproape la normal. Unele măsuri luate de companiile aeriene la începutul pandemiei, cum ar fi oferirea de pachete de mâncare în loc de băuturi şi mâncare la farfurie, sunt eliminate. 

Delta Air Lines a fost ultima companie mare care a păstrat până de curând locul din mijloc liber, dar a anunţat deja că va vinde bilete la capacitatea completă a avioanelor din luna mai. Cu toate astea, pasagerii sunt obligaţi în continuare să poarte măşti, chiar dacă sunt vaccinaţi. 

CDC le cere în continuare oamenilor care nu au fost vaccinaţi să se abţină de la călătorii, iar dacă acestea sunt obligatorii, le recomandă acestora să se testeze înainte şi după călătorie, iar la final să se autocarantineze câteva zile. 

Tot CDC a anunţat şi că persoanele vaccinate se pot aduna în spaţii închise alături de alte persoane vaccinate fără măsuri suplimentare. Î

"Sunt încă multe persoane care nu s-au vaccinat, aşa că este important ca toată lumea să îşi ia măsuri în public şi să respecte regulile", a mai declarat dr. Walensky. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel