Vaccinare obligatorie. Sebastian Lăzăroiu: Ăsta e statul stupid, autoritar, stalinist

Un fost consilier prezidențial comentează anunțul făcut, marți seară, de către ministrul Sănătății, Nicoale Bănicioiu, potrivit căruia se lucrează la o lege a vaccinării, după ce mai mulți specialiști au avertizat că rata imunizării împotriva unor boli grave a scăzut sub pragul critic.

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, comentează într-o postare pe contul său de socializare în legătură cu o posibilă intenție a actualei guvernări de a legifera pedepse drastice pentru cei care nu își vaccinează copiii.

"Hai ca reincepe discutia despre vaccinare. Asta e bine.
Aflu ca Ministerul Sanatatii vrea sa schimbe legea si sa introduca pedepse drastice pentru cei care nu si vaccineaza copiii.
Un alt exemplu de guvernare patetica.
Primul pas nu e niciodata coercitia. E informarea. Deocamdata informatiile care circula insistent sunt despre efectele nocive ale vaccinului.
De partea cealalta, nimic, doar voci de expert pe ici si colo, care ne explica neconvingator ca nu e niciun pericol, ca vaccinurile sunt testate. Bla bla, abia se aud.
Asta e statul stupid, autoritar, stalinist: Ziceti ca nu vreti? Pai daca nu vreti va fortam noi sa vreti", a scris, miercuri, pe Facebook, Sebastian Lăzăroiu.

Ulterior, fostul consilier prezidențial a primit o replică din partea unui internaut: "cred ca e vorba de educatie, nu (numai) de informare. iar educatia se face greu si dureaza. mai ales intr-un context social dominat de religie si superstitii (televiziunea publica, de ex., transmite zilnic horoscopul).
conform tezei Dv., purtatul centurii sau al castii de motocicleta ar fi trebuit impus prin campanii de informare, nu prin coercitie", a fost comentariul acestuia.

Vaccinarea obligatorie, părerea specialiștilor. Votează pro sau contra vaccinării


Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat marți, într-o emisiune B1 TV, că ministerul pe care îl conduce pregătește un proiect de lege a vaccinării. Răspunsul a venit în urma întrebării unui jurnalist, care a acuzat lipsa de reacție a autorităților guvernamentale la aproape o lună de la anunțarea faptului că, doar în Capitală, rata vaccinării a scăzut cu 20% în 2014 față de anul anterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel