Vaccinare împotriva gripei. România, la coada UE

Eurostat a prezentat o statistică privitoare la rata de vaccinre împotriva gripei în rândul vârstnicilor.

Cea mai scăzută rată de vaccinare împotriva gripei în rândul persoanelor de 65 de ani şi peste din Uniunea Europeană s-a înregistrat în 2016 în Estonia, Letonia şi România, faţă de o medie de 43% la nivelul Uniunii Europene, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În 2016, în rândul celor 18 state membre ale UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai ridicată rată de vaccinare împotriva gripei în rândul persoanelor de 65 de ani şi peste s-a înregistrat în Marea Britanie (71%), Spania (56%) şi Irlanda (55%), iar cea mai scăzută în Estonia (3%), Letonia (4%) şi România (8%).

Citește și: Vaccin antigripal gratuit. Peste 90% au fost utilizate

Efecte grave în cazul persoanelor vârstnice

Iarna este perioada în care multe persoane se îmbolnăvesc de gripă. Pentru unii, este o experienţă neplăcută, care durează una sau două săptămâni. Pentru alţii, cum ar fi persoanele de 65 de ani sau peste ori cei cu boli cronice, efectele pot fi mult mai grave. Vaccinarea împotriva gripei este una dintre cele mai eficiente metode de a obţine protecţie împotriva virusului, iar în statele membre UE sunt în vigoare diverse politici pentru a face vaccinurile mai accesibile populaţiei.

Se estimează că proporţia populaţiei UE de 65 de ani sau peste, care este vaccinată împotriva gripei, a scăzut de la 50% în 2011 la 43% în 2016. În acest interval, cel mai semnificativ declin a fost raportat în Italia şi Ungaria (ambele cu zece puncte procentuale), Croaţia şi Slovacia (ambele cu nouă puncte procentuale).

În contrast, cea mai ridicată creştere a ratei vaccinării în rândul persoanelor de 65 de ani sau mai mult s-a înregistrat în Finlanda (nouă puncte procentuale) şi Lituania (patru puncte procentuale).

Citește și Mesaje anti-vaccin: "Efecte dramatice"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel