Vaccin antigripal gratuit. Peste 90% au fost utilizate

Vaccin antigripal
Descriere foto: Vaccin antigripal

Peste 90% din vaccinurile antigripale primite gratuit de la Ministerul Sănătăţii au fost deja utilizate în judeţul Tulcea, potrivit datelor făcute publice de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Din cele 14.170 de doze de vaccin antigripal primite de autoritatea tulceană şi distribuite medicilor de familie din judeţ, au fost efectuate 12.951 de doze.

Vaccinarea antigripală, cea mai eficientă metodă

"Metoda cea mai eficientă şi recomandată pentru prevenirea apariţiei gripei este vaccinarea antigripală. DSP recomandă vaccinarea antigripală", se arată pe site-ul instituţiei publice.

În ultima săptămână de monitorizare, 26 noiembrie - 2 decembrie, în judeţ s-au înregistrat 417 cazuri de infecţii acute respiratorii, 60 de pneumonii şi niciun caz de gripă.

De la începutul sezonului rece, DSP a înregistrat patru cazuri de gripă.

Cui îi este adresat vaccinul antigripal

Vaccinurile antigripale gratuite alocate de Ministerul Sănătăţii sunt destinate categoriilor de persoane cu gradul cel mai mare de expunere la virusul gripal, printre care personalul medical, persoanele care suferă de boli cronice, cardiace, respiratorii şi de diabet zaharat, gravidele, persoanele cu vârste mai mari de 65 de ani şi cele instituţionalizate.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22