Vaccinare copii. Ministrul Educației: Ei trebuie să REZOLVE problema

Ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, consideră că problema vaccinării copiilor ţine de Ministerul Sănătăţii, dar a precizat că în alte ţări copiii nu sunt primiţi la şcoală dacă nu sunt vaccinaţi. 

"Este o problemă a Ministerului Sănătăţii, este o problemă de sănătate publică, pe care o discută şi o rezolvă ministrul Sănătăţii", a declarat ministrul Pavel Năstase, joi, la Arad, într-o conferinţă de presă, întrebat fiind dacă a discutat cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, despre oportunitatea afişării la şcoli şi grădiniţe a listei copiilor care nu sunt vaccinaţi, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, acesta a spus că, în calitate de simplu cetăţean, crede că vaccinarea antirujeolică a copiilor trebuie făcută, însă decizia aparţine părinţilor, familiei. 

"Dacă mă întrebaţi, nu în calitate de ministru, personal, eu cred că vaccinarea la noi nu s-a făcut. Peste tot în lume există o atitudine de acceptare a acestor vaccinuri, la noi, în România, din câte am observat, ca simplu cetăţean, este o reacţie din partea părinţilor împotriva acestor vaccinuri. Este o chestiune de decizie a familiei. Chiar dacă Ministerul Sănătăţii oferă nişte facilităţi pentru efectuarea acestor vaccinuri - şi trebuie să le ofere, fiindcă este vorba de sănătatea publică - decizia de a vaccina sau nu copiii aparţine familiilor. Eu am văzut în SUA, dau declaraţie părinţii în situaţiile de genul acesta în care vaccinarea este obligatorie. Copiii nu intră în şcoală dacă nu sunt vaccinaţi. Iată, o altă abordare", a afirmat ministrul Pavel Năstase.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel