Vacanță în TURCIA. Anunțurile momentului pentru români. Care sunt condițiile

Românii pot merge din nou în vacanță în Turcia. 

Prezentarea unui test Covid nu este necesară, iar la întoarcere nu se mai stă în carantină. Turiştii români pot călători din nou în Turcia fără a intra în izolare la întoarcere, după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, din 15 august tour-operatorii reluând cursele charter pentru Antalya, a declarat, luni, pentru Agerpres, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea.

"Începând de astăzi, s-a anunţat că turiştii români pot să meargă din nou în Turcia. Tour-operatorii români de chartere încep din 15 august să zboare spre Antalya. E foarte bine că a mai apărut o nouă destinaţie, având în vedere că până acum turiştii noştri aveau de ales între ofertele din România, Grecia şi Bulgaria, iar Antalya a fost mereu o destinaţie căutată de turiştii români. Cu siguranţă se vor mai înscrie turişti, pentru că turcii au venit şi cu oferte foarte bune, minus 20 - 30%. În plus, sejururile în Antalya se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă sanitară pentru turişti, indiferent de naţionalitate, hotelierii turci investind bani şi resurse pentru respectarea regulilor sanitare în interiorul resorturilor", a declarat Burcea.

Nu este necesară prezentarea unui test Covid



Pentru intrarea în Turcia, turiştii români nu sunt obligaţi să prezinte rezultatul negativ al unui test Covid-19, aşa cum se întâmplă în Grecia, autorităţile aeroportuare făcând testări aleatoriu celor care intră în ţară.

"În Turcia nu se cere să vii cu testul făcut din România, îl fac ei aleatoriu la aeroport şi costurile sunt suportate de ei. Din informaţiile pe care le avem în acest moment, când ajunge turistul în Turcia poate să-şi cumpere opţional asigurări pentru eventuale cheltuieli generate de posibilitatea apariţiei acestei boli. Preţul este între 14 şi 20 de euro. De asemenea, este recomandabilă o asigurare de călătorie Mondial care are şi componenta Covid, de 68 de lei la plecarea din ţară", a mai spus Alin Burcea.

Curse reluate din 17 august 



Proprietarul tour-operatorului Paralela 45 a precizat că va relua din 17 august cursele charter spre Antalya. Zborurile vor fi operate cu o frecvenţă săptămânală din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara.

Turcia a reintrat în "zona verde", după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune izolarea la domiciliu 14 zile la întoarcerea în România. Această listă va intra în vigoare pe 27 iulie. Tot de la aceasta dată a fost ridicată interdicţia de zbor spre Turcia, a anunţat ROMATSA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel