Vacanță în Mexic 2021. Posibile explicații pentru ostilitatea autorităților din Cancun față de români. A fost un EXEMPLU?

Cancun, 2021. MAE, răspuns pentru DCNews. Fără consul și ambasador în Mexic. Ce alerte au primit românii pe aeroport și cum pot face dovada că au fost acolo
Cancun, 2021. MAE, răspuns pentru DCNews. Fără consul și ambasador în Mexic. Ce alerte au primit românii pe aeroport și cum pot face dovada că au fost acolo

În urma situației revoltătoare care s-a întâmplat în Cancun, Mexic, jurnalistul Val Vâlcu a emis trei ipoteze. 

În primul rând, trebuie precizat că nu e prima oară când se întâmpla așa ceva unor români pe un aeroport din Mexic. S-au întâmplat fapte identice unor bloggeri celebri din România, care se ocupă de domeniul turismului și care nu pot fi acuzați că nu cunosc condițiile de călătorie. Însă, cu toate acestea, românii vor să ajungă în Mexic, deși nu este cea mai ieftină destinație de vacanță. De exemplu, una dintre familiile întoarse acum de pe aeroportul din Cancun, formată din soț, soție și trei copii, a plătit 9.000 de euro pe vacanță. Dincolo de acest aspect, ei au fost un caz fericit, pentru că s-au înțeles cu compania de turism și nu au pierdut banii. Dar un alt caz, al unui cuplu despărțit pe aeroportul din Cancun, nu a fost atât de fericit. Deși au mers printr-o companie de turism, nu vor primi niciun ban înapoi. Mai mult, nu a existat nici măcar înțelegerea să-i fie schimbat biletul de avion soțului femeii, astfel încât să se întoarcă acasă mai repede, asta deși a rămas în Cancun fără vreun ban. 

Act ostil?

Aceste situație nu sperie însă românii care pun în continuare întrebări despre condițiile de călătorie în Mexic, în aceste zile. Pe de o parte, e de înțeles, când dai mii bune de euro pe o vacanță, ai de ales: îi pierzi stând acasă sau îți încerci norocul să ajungi la destinație. 

Jurnalistul Val Vâlcu atrage atenția că lucrurile sunt mult mai grave la nivel de relație între state, având în vedere că doar românii care au ajuns în Cancun s-au aflat în această situație oribilă, fiind ținuți ca niște infractori pe aeroportul din Cancun, fără telefoane și, până la intervenția MAE, chiar fără apă, nu mai vorbim de hrană. Val Vâlcu este de părere că este un act care ar trebui sancționat la în instituțiile internaționale, un gest de ostilitate al unui stat față de alt stat în sine. 

Val Vâlcu, ipoteze

Val Vâlcu mai subliniază că ”acest gest ostil asupra cetățenilor României ar putea fi din următoarele cauze: guvernul mexican atacă o țară UE; cei care își iau ”partea” din Mexic probabil nu au plătit ”dreptul” și a venit reacția de tipul ”v-ați pus cu noi, vă arătăm ce se întâmplă”; reglare de conturi între carteluri, pentru a strica business-ul, să creeze probleme și cu cine începe? Doar nu începe cu Germania. Ca să dea un exemplu, i-a luat pe unii mai mici, deci poate fi un avertisment în stil mafiot. Trebuie să vedem cine a luat decizia în mod real. E greu de crezut că Guvernul mexican și-a pus în cap să se răfuiască cu un stat din UE, e cel mai probabil actul unui individ dintr-o structură de putere din Mexic, ori acești birocrați sunt, cu mare probabilitate, pe ștatele de plată ale cartelurilor. Atunci, e de explicat de ce nu s-a făcut gestul față de germani sau japonezi. Ar fi răspuns mai ferm statul, pe de-o parte, pe de altă parte, nu mai veneau turiștii. Ei au calculat bine, românii nu țin cont, dacă la anul va fi o ofertă bună, se duc cu riscul să fie împușcați pe stradă, după zeci de ani în care nu puteai să mergi nici până la Ruse.”

În fapt, s-a dovedit că românii reținuți pe aeroport nu făceau parte din nicio grupare de crimă organizată. Prin urmare, în spatele unei astfel de decizii cu privire la un stat membru UE, se află, în mod clar altceva, românii fiind doar simple victime într-un joc care, probabil, niciodată nu-și va găsi explicația oficială. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel