EXCLUSIV  Vacanță de Paști de o lună. Vâlcu, replică la revolta lui Cristache (Federația Părinților): Ce urmărește? Contestă orice măsură și nu propune nimic

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Jurnalistul Val Vâlcu apreciază ca pozitivă propunerea de intrare în vacanţă a elevilor pentru toată luna aprilie şi mutarea Evaluării Naţionale şi reacţionează acid după comentariile făcute de Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi, care spusese că "este o bătaie de joc la adresa copiilor ce se întâmplă". 

”Este o bătaie de joc, din punctul meu de vedere (...) Nu se poate așa ceva. Eu nu am cum să le răspund părinților că nu știu de ce Ministerul a decis să schimbe Evaluarea Națională. Vorbim de o generație care este, pur și simplu, în ultima perioadă, o bătaie de joc. (...) Este incredibil ce se întâmplă! O vacanță prelungită de o lună de zile?! Vacanța asta vine în sprijinul acestor copii care se vor rupe complet de școală?!

Nu mai sunt de acord la 6 la mie să se vină la școală. Înțelegem până la 3, până în 6, dar nu pe spatele copiilor noștri pentru că cifrele oricum nu sunt conforme. Să terminăm cu bătaia de joc pe spatele copiilor noștri. Nu se poate așa bătaie de joc. Care este logica să schimbi termenul de la Evaluarea Națională și să nu le schimbi pe celelalte?!

Unii dintre acești copii pur și simplu au ajuns în comă diabetică. Vă dau exemplu de părinți care au copii de clasa a VIII-a cu temeri majore, pentru că nu au beneficiat de tot ceea ce trebuie și copiii sunt pur și simplu stresați emoțional, au intrat în comă diabetică. Au ajuns la spital (...) și acum le schimbăm și termenele”, a declarat la Antena 3 Iulian Cristache, președintele Federației Asociației Părinților.

CITEŞTE ŞI Se mută Evaluarea Națională după Bacalaureat. Ministrul Educației, anunț pentru elevi

Val Vâlcu explică DE CE măsura este una bună

Jurnalistul a apreciat că măsura propusă de ministerul Educaţiei "este înţeleaptă, din mai multe considerente. În primul rând, aprilie va fi cea mai grea lună din punct de vedere epidemiologic. E vorba de viaţa părinţilor şi bunicilor noştri, care atunci când se contaminează, ajung la ATI în marea lor majoritate. E nevoie de o pauză, trebuie scăzută rata infectărilor, pentru că sistemul sanitar nu poate face faţă"

Acesta a mai spus şi că lumea nu mai respectă măsurile de siguranţă pentru că a obosit, după un an de pandemie. "Avem astfel un vârf de contaminări acum, care la rândul său generează o creştere a infectărilor, pentru că a crescut rata de răspândire", a mai spus Val Vâlcu. 

Vaccinurile din aprilie, colacul de salvare

"Pe de altă parte, fiecare zi care trece înseamnă 50.000 de oameni vaccinaţi. Aceştia fac forme mai uşoare sau nu se mai contaminează deloc. Vorbim de o lună în care vor creşte livrările producătorilor de vaccinuri, va veni şi cel de la Johnson and Johnson, vom avea 2-3 milioane de persoane vaccinate în plus. 

Erau şi vacanţele în aprilie. Una pentru Paştele catolic şi una pentru Paştele ortodox. În România, şcolile nu sunt segregate pe religie, aşa că s-ar fi dat vacanţă de două ori. În felul ăsta, o să scadă mobilitatea, aglomeraţia din transportul în comun. Este o decizie înţeleaptă", a mai explicat el.

CITEŞTE ŞI: 

Cei doi R ai Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi. Întrebări cheie

"Acum se pune întrebarea de ce se agită preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi, ce urmăreşte. El respinge orice. Pe de o parte, spune să nu se facă şcoală, că e rata peste 6 la mie, pe de altă parte se plânge cu privire la vacanţa din aprilie. Respinge toate măsurile şi nu propune niciuna.

Sunt alte propuneri sau s-au gândit la alte variante? Nu! Că nu au nicio responsabilitate şi critică tot. Nu au responsabilitate, dar se ridică şi întrebarea reprezentativităţii. Cei doi R!

În situaţii excepţionale, s-a impus o măsură excepţională. Şi aşa nu e nicio tragedie. Nu toţi elevii au acces la online, nu toţi profesorii sunt la fel de buni în online, le lipsesc abilităţile poate, sau adaptarea. Ca urmare, şcoala este naţională şi decât să opreşti într-un loc şi să laşi în altul, să îi zăpăceşti, mai bine iau toţi vacanţă şi mai scurtezi din vacanţa de vară. 

Miră reacţia exagerată a preşedintelui aşa zisei Federaţii a Asociaţiilor de Părinţi. O explicaţie ar fi că au alegeri! Dar contestă orice măsură şi nu propune nimic", a concluzionat Val Vâlcu.  

CITEŞTE ŞI Vacanța de primăvară ar putea fi extinsă pentru a include Paștele Catolic și Paștele Ortodox

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel