VACANŢĂ 1 mai. Poliţia Rutieră, recomandări în TRAFIC. Radare

Autostradă A2
Autostradă A2

A început exodul celor care au hotarăt să petreacă minivacanţa de 1 Mai. Poliţiştii anunţă că sunt peste 300 de radare la nivel naţional, din care cel puţin 5 echipaje de poliţie sunt pe drumul până pe Litoral.

Poliţiştii se aşteaptă ca mai mult de 100.000 de maşini să cicule pe principalele rute turistice. Numai pe Litoral sunt aşteptaţi peste 45.000 de oameni. În aceste condiţii, poliţiştii au facut câteva recomandări de care ar fi bine să ţinem cont:

Pentru a ajunge în siguranță la destinație, Poliția Română vă recomandă:

* Interesați-vă înainte să porniți la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeți.

* Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

* Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

* Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

* Pe autostrăzi, semnalizați din timp intenţia de schimbare a benzii de circulaţie, nu folosiți banda de urgență și conduceți cu atenție sporită.

* Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

* Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, este comunicatul de presă primit la redacţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel