Vacanță Sighișoara. Peripețiile Ioanei Avădani: Fără aer condiționat, prosoape dar cu muzică de la nuntă

localitateasighisoara1MS
localitateasighisoara1MS

Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent povestește o serie de întâmplări petrecute la Sighișoara. Printre cele mai bizare experiențe s-au numărat proasta "proiectare" a aerului condiționat care mai mult încălzea camera.

Iată povestea completă: 

"Turiștii străini au petrecut în România , în medie, circa 2,3 nopți/om. Să vă spun de ce. Ajungem la hotel la ora 10 dimineata, plecate din București de cu noapte. "N-avem camere", ne spune tânărul molcuț și timid de la recepție. "Avem rezervare". "Da, dar n-avem camere curate". "Am cerut early check in". "Da, dar alți turiști au cerut late check out". Bun, asta e... "Reveniți pe la 12-13". Salonul de mic dejun era înca deschis, la 3 m de noi. Nu ne-a îmbiat cu o cafea sau cu o omletă, ceva - contra cost, nu așteptam gratuități. Hotelul are restaurant, terasă, spa și piscină. Nu ne-a spus că am putea petrece două-trei ore plăcute la ei (și eventual face ceva "consumație").

Fără ciorbă la ora 12

Pornim prin Cetatea Sighișoarei. Festival Pro Etnica, muzici, meșteșugari, lume multă. Ne ducem la un loc renumit pentru prăjituri. Terăsucă frumoasă, cu flori în ghivece, cu fețe de masă brodate cu familii de iepurași... sweet. Cerem o creme brulee. "N-avem", susură timid tânărul chelner, sweet child himself. Atunci, piersici prăjite cu înghe. "Nici de-astea n-avem". Profiterol? Nici. "Avem doar înghețata". Bun.
Se face de prânz. Căutăm pe Trip Advisor un loc cu papa bun.. "Bad service. Horrible service. Slow. Run while you can." Găsim o terasa cu mușcate, chiar la picioarele scării acoperite, loc de loc! " Ciorbă de fasole" cer trei dame în cor. "Nu mai avem", zice domnișoara. Cum să nu mai ai ciorbă la 12? Cum?

Un aer condiționat... prost proiectat

Ne sună hotelul, ca s-au eliberat camerele. Ne întoarcem și ne cazăm. Etaj 3, camere mansardate, spre sud. Temperatura: 25 de grade la mine, 27 la Cristina. Dăm drumul la aerul condiționat. După 3 ore de funcționare, setat la 19 grade, în camera mea temperatura ajunsese la 27, la Cristina la 29. "E o eroare de proiectare", zice tânărul recepționist. Cristina Mastacan a avut norc. La ea în camera sunt 20 de grade. Dar e pe etajul cu nunta. A ieșit din lift taman in poza cu nuntașii. 
Seara cobor la piscina. Pe scări, că lift nu este către spa. Prosoape? "N-avem, s-au terminat, aștept să-mi mai aducă". 40 de minute (și multe bazine ) după, eu am cedat și m-am întors în cameră șiroind. Pe scări, căci lift nu este. V-am mai spus?
Pe la 8 pornește alarma de incendiu. Cât să punem mâna pe haine și genți și să ieșim.Alarmă falsă, "Poate de la lumânările de la tortul miresii", ni se spune...
2,3 zile pare mult, dacă mie mi s-au întâmplat atâtea în 10 ore....

LATER EDIT: 45 de minute la recepție pentru 4 facturi. Dintre care 2 sunt greșite," a scris Ioana Avădani pe contul său de socializare.

*Notă: intertitlurile aparțin redacției DCNews.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel