EXCLUSIV  Vacanță Iohannis, detalii NEȘTIUTE. Cum se relaxează președintele la mare

De la Ion Iliescu și până la Klaus Iohannis, toți președinții României de după 1989 și-au petrecut concediul de la Marea Neagră în complexul de vile ridicat de Nicolae Ceaușescu în 1967.

DC News a discutat în exclusivitate cu Marius Marinescu despre complexul de vile ridicat de Nicolae Ceaușescu, despre cum se delecta fostul dictator și cum se relaxează astăzi președinții României în complexul de vile aflat în proprietatea RA-APPS.

Aflat în concediu la Marea Neagră, Klaus Iohannis este cazat la Vila Nufărul unde are un întreg complex la dispoziție. Totodată, președintele dispune și de o vilă de lucru, Vila Ambasador, unde fostul dictator se întâlnea cu reprezentanții Guvernului și cu șefi de stat.

Într-un weekend în care gradul de ocupare a bătut recordul pe litoral, drumul către Marea Neagră fiind bară la bară, Marius Marinescu ne-a dezvăluit posibilitățile pe care Klaus Iohannis le are pentru a parcurge traseul spre mare: ”poate merge cu mașina pe Autostrada Soarelui, dar mă îndoiesc pentru că este foarte aglomerat. Cealaltă variantă la care a apelat și Nicolae Ceaușescu este zborul cu elicopterul, de unde poate decola chiar de la Palatul Cotroceni, în 40 de minute aterizează la Neptun”.

Vila Ambasador, vila de lucru unde au fost prezenți președinți SUA

”În spatele Vilei Nufărul se află vila Ambasador, vila de lucru a lui Nicolae Ceaușescu. Acolo Ceaușescu își desfășura activitatea zilnică, se întâlnea cu reprezentanții Guvernului, cu linia politică, dar și cu șefii de stat care veneau în România. Acolo s-a întâlnit în 1977 cu Gerald Ford, președintele Statelor Unite. Ambele vile au adăpost aerian.

Ceaușescu avea activitate permanentă. Perioada de concediu era una activă, se relaxa doar la vânătoare, înotând puțin sau când își făcea tratamentul. 

La Vila Ambasador președintele Traian Băsescu în 2008, la Summit-ul NATO, l-a invitat pe președintele SUA George W. Bush la Neptun, unde a dat o masă în cinstea lui” a declarat Marius Marinescu.

Vila Nufărul sau cum se relaxează președintele

Vila Nufărul face parte dintr-un complex de vile ridicate pe timpul lui Ceaușescu, în 1967. Lângă ea mai sunt alte patru vile, Ghiocelu, Panseluța, Lotus și Trandafirul.

”Iohannis e cazat ca și ceilați șefi de stat de după 1990 la Vila Nufărul. La Vila Nufărul se pot organiza recepții și petreceri la parter unde există o sufragerie mare. La etaj sunt cinci dormitoare, unul matrimonial folosit de cuplul prezidențial, unul mai mic și încă trei care înainte de 1989 erau folosite de cei trei copii ai lui Ceaușescu, Nicu, Zoe și Valentin. În curtea interioară există o seră cu flori exotice. 

Dacă domnul președinte Klaus Iohannis dorește se poate relaxa la o piscină acoperită, există ridicat un teren de tenis cu instalație nocturnă sau poate face schi nautic întrucât are la dispoziție două șalupe. Totodată, președintele se poate plimba cu nava ”Mureșul”. Plaja e foarte bine securizată. Există detectoare și nu poate intra nimeni în acest perimetru”, precizează Marius Marinescu.

O altă construcție cu o încărcătură istorică deosebită în Neptun este ”Crama lui Ceaușescu”, construită în 1968. Crama situată tot la Neptul este și astăzi deschisă. Aici Ion Iliescu l-a invitat pe președintele Turiciei.

”În 1968 s-a mai construit în Neptun o cramă, ”Crama Murfatlar”, cunoscută și sub numele de ”Crama lui Ceaușescu”, care este și astăzi deschisă. Și Ion Iliescu a folosit această cramă, fiind invitat aici președintele Turciei în perioada în care Ion Iliescu era președinte”, a declarat Marius Marinescu pentru DC News.

Totodată, Marius Marinescu a mai dezvăluit obsesile pe care Nicolae Ceaușescu le avea la toate vilele lui, obsesii pe care le-a implementat cu succes și de care se bucură astăzi președinții României: ”La fiecare vilă avea foișor, la fiecare există piscină, cramă de socializare, cinematograf unde viziona multimele filme apărute, adăpost antiaerian și o seră”, a mai precizat fostul senator.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel