Vacanță anulată Grecia. Consultant turism, măsuri de siguranță

Consultantul în turism Răzvan Pascu, de la Asociaţia Travel Focus, a vorbit despre măsurile de siguranță, în această perioadă, pentru o vacanță liniștită în Grecia.

"Dacă aș avea cumpărată acum excursie în Grecia nu aș anula nimic, situația este OK în insule, cardurile funcționează aproape peste tot, iar turiștii nu sunt afectați. 

Să aveți totuși bani cash la voi, chiar dacă grecii anunță că nu este nevoie și că bancomatele eliberează bani pentru turiști - s-a dovedit de multe ori că grecii sunt imprevizibili.

De asemenea, dacă mergeți cu mașinile personale, încercați să faceți plinul în Bulgaria. Nu văd niciun pericol pentru cursele charter de avion. Cel mai rău lucru care s-ar putea întâmplă ar fi o greva generală (depinde foarte mult de referendumul din weekend și de deciziile ulterioare ale Greciei de a face rost de bani, poate inclusiv prin tăieri de salarii și pensii), care ar putea să afecteze circulația terestră și cu ferry-boat-urile, însă îmi amintesc că și în anii trecuți s-a întâmplat asta, iar turiștii nu au avut prea mult de suferit.

Iar toată povestea aceasta, chiar și dacă se va termină cu exit-ul Greciei din UE, cred că va aduce pentru turiști exact ceea ce dorește toată lumea: prețuri mai mici la vacanțe în anul viitor pentru că marii tour-operatori vor specula panica și vor negocia cu grecii la sânge pachetele pentru la anul.

Recomand precauție în perioada următoare și să fie urmărite știrile, însă pentru moment nu văd niciun pericol și niciun motiv pentru care ai renunța la vacanța deja cumpărată", a scris pe Facebook Răzvan Pascu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel