"Vă simțiți în stare să avem arme letale de foc legal?" Ce spun internauții

atac armat
atac armat

Pe forumul Softpedia a fost deschis un topic în care un internaut întreabă: "Vă simțiți în stare să avem arme letale de foc legal?". Internautul care a deschis topicul susține că "este o prostie" înăsprirea condițiilor de obținere a unei arme de autopărare cu arme de cauciuc, în condițiile în care "arme de foc cu muniție letală sunt la dispoziția multor persoane care le folosesc deja pe cetățeni cinstiți". 

Internautul care a deschis discuția mai scrie: "Eu nu mă simt în siguranță în România, deoarece din ce în ce mai mulți băieti de cartier au pistoale cu bile fără acte, iar din ce în ce mai multi mafioți au pistoale cu glonț". El ajunge la concluzia: "Așa că eu vreau să se dea liber la arme de foc, cu toate riscurile".

Primul răspuns la topic a fost: "Nu cred că vom vedea vreodată așa ceva în România. Din păcate".  El este completat de un alt răspuns: "Cine e nebun și vrea să împuște oameni nu stă după vreo lege. În schimb, stau cei care trebuie să se apere".

Cei mai mulți dintre cei care răspund sunt de părere că românii nu sunt pregătiți să dețină arme.

Iată o parte dintre răspunsuri:

"Nu, nu mă simt pregătit. Și nici n-aș vrea să văd legalizate armele de foc letale pentru uz civil. E o prostie. Chestia asta funcționează într-o societate educată, coezivă nu în societatea românească. Păi am deveni o Somalie în câțiva ani";

"Ca să ai arme letale trebuie să fii în deplinătatea facultăților mintale, iar la noi un procent larg al populației are probleme cu capul. Nu vezi că se împușcă ăștia cu bile și la banale cozi? Eu nu aș vrea să fie vreodată armele letale legale la noi în țară pentru populație, deși apreciez armele, iar dacă aș sta în SUA sigur m-aș "juca" și cu eu așa ceva";

"În RO se dețin legal arme de foc pt. autoapărare. Trebuie doar să justifici necesitatea ei. Sărăntocii nu pot justifica, pt. că ei nu au valori de apărat, și nici ei nu fac doi bani, așa că nu primesc permis".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel