Va fi interzisă postarea unor astfel de videoclipuri pe Instagram. Iată motivul

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels
Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

Vapingul este o tendință din ce în ce mai răspândită, dar în curând ar putea deveni interzisă promovarea acestuia pe rețelele de socializare. Să aflăm de ce.

A existat o creștere bruscă a videoclipurilor promoționale pentru vaping pe TikTok și Instagram în ultima vreme, dar acest tip de conținut ar putea fi în curând interzis pentru influenceri și utilizatori.

Promovarea vapingului în rândul adolescenților provoacă o îngrijorare tot mai mare cu privire la posibilitatea răspândirii dependenței de nicotină. De exemplu, Guvernul britanic încearcă să frâneze tendința de vaping în rândul tinerilor, luând în considerare opțiunea de a interzice aromele de fructe și ambalajele colorate care ar putea atrage copiii mai mici.

În timp ce TikTok a interzis deja publicitatea pentru vaping sau alte produse alternative din tutun pe platforma sa, preocupările cu privire la utilizarea pe scară largă a țigărilor electronice în rândul influențelor cresc. 

Citește și: Fumezi? Cum arată viitorul tău. Dr. Alin Popescu: Așa cred că vor sta lucrurile / video

Instagram ar putea merge pe urmele rețelei de socializare chineză și ar avea în vedere implementarea unor măsuri similare pentru a elimina promovarea utilizării țigărilor electronice, potrivit Supereva.

Este deosebit de îngrijorător faptul că produsele de vaping sunt prezentate pe rețelele sociale, în special de către oameni care au o influență mare asupra tinerilor.

Există îngrijorări cu privire la faptul că industria vapingului finanțează influenceri pentru a valorifica noua tendință, deoarece consumul tradițional de tutun continuă să scadă.

Conștientizarea riscurilor

Dezbaterea din ce în ce mai mare privind reglementarea vapingului pe rețelele sociale reflectă conștientizarea tot mai mare a riscurilor asociate cu utilizarea țigărilor electronice, în special în rândul tinerilor. 

Mulți experți subliniază că vapingul poate fi la fel de dăunător sănătății pulmonare și cardiovasculare, în anumite privințe, precum fumatul tradițional. În plus, promovarea vapingului în rândul adolescenților ar putea contribui la creșterea abuzului de nicotină și a dependenței pe termen lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel