Va fi crunt în trafic: 02.10.2023, o zi pe care bucureștii nu o vor uita ușor

Podul Grant - lucrari
Podul Grant - lucrari

Nu circulă doar aiureli pe rețelele sociale. O observație corectă mi-a atras atenția săptămâna trecută.

A spune despre cineva că e un bun primar doar fiindcă a reparat un drum sau a ridicat gunoiul e ca și cum ai lăuda o chiuvetă fiindcă, atunci când învârți robinetul, curge apă pe țeavă. Primăria trebuie să facă reparații, să toarne asfalt, să măture străzile. Putem aprecia că un primar e bun dacă primăria face aceste lucruri mai bine și mai ieftin, dacă reparațiile produc mai puțin deranj sau chiar deloc, dacă lucrările se termină mai repede, fiindcă au fost mai bine organizate și urmărite.

De exemplu, un pasaj rutier poate fi reparat în lunile de vară, când traficul e mai redus, fiindcă lumea e plecată în vacanță. Doar în două luni, o să întrebați? Da. În 1941, Podul de la Cernavodă, avariat de bombardamente, a fost reconstruit în patru luni. Cu tehnologia de acum un secol.

Lucrările de reparații la Podul Grant sunt proiectate să dureze de șase ori mai mult: doi ani. De ce nu au început în iunie, imediat ce s-au închis școlile și s-a redus aglomerația?  Evident, pentru a bloca Podul Grant începând cu 1 octombrie, când pe lângă școli pornesc și universitățile, iar aglomerația atinge cote maxime.

În mai puțin de 12 luni, Primăria sectorului 3 a construit de la zero două pasaje, pe Th. Pallady, la ieșirea pe A2. Reabilitarea unui singur sens de pe Podul Grant, între Crângași și strada Turda, așa cum a anunțat Primăria Generală, va dura 24 de luni. Și trebuie să o credem pe cuvânt: la pasajul de la Doamna Ghica, PMB a avut nevoie de 36 de luni ca să monteze un tablier, importat din Italia (la 127 de ani după ce suprastructura metalică a podului conceput de Saligny era realizată în țară).

Într-un fel, se face dreptate, odată cu închiderea Podului Grant. De ce să se bucure doar cetățenii din sectorul doi de ambuteiaje (care între noi fie spus continuă la intersecția Doamna Ghica-Petricani)? De ce să nu aibă parte de un adevărat bloaj în trafic  și cei din Militari-Drumul Taberei?

Data de 2 octombrie 2023 nu va fi uitată prea curând, mai ales că or să ne reamintească ziua când au început reparațiile la Podul Grant ambuteiajele cotidiene din următorii doi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel