UVT,  în topul academic QS Ranking, specific pentru țările din Europa Emergentă și Asia Centrală

Universitatea de Vest din Timişoara este universitatea cea mai bine clasată, din vestul României, în topul academic QS University Ranking 2021, ocupând locul 6 în topul celor 19 universităţi ierarhizate din România şi locul 95 în topul celor mai bune 400 de universităţi din Europa şi Asia Centrală. În ediția din 2021, UVT se regăsește între cele mai bune 24% de universități listate în QS EECA.

Primele 10 universități din România clasate în acest top sunt:

Universitatea Babeș-Bolyai

Universitatea din București

Universitatea Politehnică din București

Universitatea A.I. Cuza

Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi

Universitatea de Vest din Timișoara

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Universitatea Politehnică din Timișoara

Universitatea Dunărea de Jos din Galați

Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava

În vederea realizării clasamentului pentru anul 2021 au fost analizate mai mult de 102.500 de răspunsuri ale membrilor comunității academice internaţionale cu privire la cele mai bune instituţii de învăţământ superior în zona de cercetare şi mai mult de 52.000 de răspunsuri ale angajatorilor din lume cu privire la cei mai buni absolvenţi ai universităţilor. Pentru obținerea acestor informaţii au fost folosite cele 2 studii anuale ale QS: Global Academic Survey şi Global Employer Survey. De asemenea, au fost evaluate rezultatele obţinute de instituţii prin activitatea de cercetare ştiinţifică (perioada 2014-2018 pentru publicaţii şi perioada 2014-2019 pentru citări) utilizându-se date bibliometrice din Scopus. Au fost evaluate doar instituţiile care au generat mai mult de 150 de lucrări ştiinţifice în ultimii cinci ani.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, afirmă despre noua poziționare a Universității de Vest din Timișoara în acest ranking academic internațional: „Universitatea de Vest din Timișoara se regăsește în elita universitară a regiunii Europei de Est, dar și pe primul loc în topul academic al zonei de Vest a României, conform acestui nou rezultat de clasificare academică QS University Ranking EECA 2021.

Rezultatul indică performanțele noastre în cele zece grupe de indicatori măsurați: reputaţie academică, reputaţia UVT în rândul angajatorilor, evoluția raportului studenţi/facultate, evoluția raportului lucrări științifice/facultate, impactul web, ponderea cadrelor didactice cu doctorat, evoluția raportului de citări/lucrări, cadrele didactice din străinătate, studenţii din străinătate și rețeaua internaţională de cercetare. Este un set complex de factori care reflectă tendința de internaționalizare pe care UVT o manifestă prin abordarea sa strategică, iar rezultatul pe care îl înregistrăm nu ne poate decât motiva, o dată în plus, pentru noi obiective ambițioase, în următorii ani”.

Alături de Universitatea de Vest din Timişoara sunt prezente în această clasificare regională, dedicată ţărilor în curs de dezvoltare din Europa şi Asia Centrală şi universităţile din Consorţiul Universitaria: Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași şi Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultaţi: https://www.topuniversities.com/university-rankings/eeca-rankings/2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel