Utopica. În Sectorul 6, copiii ne dezvăluie cum arată, prin ochii lor, lumea perfectă

Utopica
Utopica

Începând cu 10 octombrie 2019, Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală „Conacul Golescu-Grant”, coordonat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, va găzdui expoziția interactivă Utopica.

Proiectul UTOPICA #prinartă, o producție a Asociației Da'DeCe, co-finanțat de Administrația Națională a Fondului Cultural, a debutat printr-o tabără urbană, între 8 și 12 iulie 2019, la Conacul Golescu Grant, la care au participat 15 copii din Sectorul 6, majoritatea provenind din medii defavorizate, beneficiari ai Programului Integrat de Educație pentru Diversitate. Tabăra a lansat copiilor întrebarea „Cum ar arăta lumea perfectă?” pentru a le da posibilitatea să exprime ce cred ei despre asta. Creațiile și ideile lor au fost călăuze în conceperea expoziției interactive.

Salut ideea acestui proiect, prin intermediul căruia autoritățile locale pot afla cum văd copiii comunitatea ideală. Ideile și visele lor sunt cu atât mai importante cu cât vorbim despre copii din medii devaforizate, o categorie vulnerabilă pentru care facem mereu eforturi să o integrăm în societate,” a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Expoziția interactivă UTOPICA #prinartă este alcătuită din șase zone interactive care invită gradual vizitatorul să observe, să asculte, să înțeleagă, să participe, să interacționeze cu obiecte sau cu alți vizitatori, să acționeze, să se relaxeze, să reflecteze.

Utopiile individuale ale copiilor participanți la Tabăra urbană UTOPICA #prinartă personalizează expoziția și îi dau o voce emoționantă. Liviu Pop, specialist în arhive sonore, va crea special pentru noi un dispozitiv digital prin care vizitatorii vor asculta vocile copiilor vorbind despre lumea ideală. Cei care vor trece pragul expoziției vor fi implicați direct, participativ, într-o varietate de activități care să le solicite atenția, spiritul critic, empatia, capacitatea de a colabora, simțul umorului și curiozitatea. 

Expoziția se adresează copiilor mici și mari, cu vârsta peste 7 ani și este dedicată tuturor celor care vor să schimbe ceva. Celor care au ceva de spus. Care visează cu ochii deschiși.

UTOPICA #prinartă nu are bilet de intrare, ci BILET DE IEȘIRE. Doar parcurgând cele șase spații, participând la jocurile pe care ți le propunem, întâlnindu-te cu UTOPICA și PLICTISITA poți afla care e prețul adevărat al ieșirii din realitate. Vernisajul expoziției are loc joi, 10 octombrie, ora 18.00, la Conacul Golescu Grant - Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală al DGASPC Sector 6, Aleea Țibleș nr. 74 (în spatele Complexului Studențesc Belvedere ASE).

 

UTOPICA #prinartă se înscrie în demersul constant al Asociației Da’ DeCe către fondarea Muzeului Copilului din România

 

Asociația Da’DeCe reinventează și adaptează conceptul de Muzeu al Copilului, prin expoziții tematice itinerate în zone și comunități diverse. Muzeul Da’DeCe este locul unde patrimoniul și artele contemporane dau naștere la noi idei, întrebări și emoții. Este locul în care copiii se implică precum persoane creative și curioase, adoptă atitudini și valori noi și responsabile față de patrimoniu și explorează forme inedite ale artelor contemporane, ca parte dintr-o comunitate conștientă de sine și de valorile acesteia. www.asociatiadadece.ro https://www.facebook.com/asociatiadadece/

Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Sector 6 realizează la nivelul Sectorului 6 măsurile de asistență socială în domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie. https://www.protectiacopilului6.ro/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel