Utilizatorii Nokia vor putea să-şi stocheze datele pe platforma Google Cloud

Utilizatorii telefoanelor Nokia vor avea posibilitatea să stocheze date pe platforma Google Cloud, după ce HMD Global, compania care deţine licenţa Nokia pentru telefoane şi tablete a parafat, marţi, un parteneriat cu firma de consultanţă CGI şi Google Cloud, se arată într-un comunicat de presă al deţinătorului licenţei pentru terminalele produse în Finlanda. 

Potrivit sursei citate, cu ajutorul analizelor avansate de date şi ale tehnologiilor de machine learning ale Google Cloud, dar şi expertiza CGI cu privire la tehnologia datelor şi cloud, HMD Global va folosi analiza datelor, în beneficiul experienţei utilizatorilor Nokia din întreaga lume. Acest transfer va asigura o experienţă de utilizare mult mai bună pentru utilizatorii Nokia, viteza şi acurateţea actualizărilor telefoanelor Nokia fiind îmbunătăţite, notează HMD Global.

Primele terminale Nokia care vor transmite datele spre a fi stocate de noul centru vor fi telefoanele recent lansate, începând cu Nokia 4.2, urmând ca datele transmise de modelele Nokia lansate anterior să fie transferate în Hamina (Finlanda), după actualizarea la Android Q prevăzută pentru anul curent, iar întreg procesul să fie finalizat în 2020.

'Fanii din întreaga lume apreciază promisiunea noastră unică: fiecare smartphone Nokia beneficiază de Android pur, de actualizări regulate de securitate timp de 3 ani, dar şi de actualizări ale sistemului de operare timp de doi ani. Ne propunem ca fiecare smartphone Nokia să rămână relevant pentru cât mai mult timp, oferind utilizatorilor cele mai recente inovaţii Google. Ne-am angajat, aşadar, să oferim utilizatorilor cele mai recente actualizări ale sistemului de operare Android, mai rapid decât restul producătorilor. De aceea, utilizatorii se pot baza pe telefoanele lor Nokia, care se îmbunătăţesc constant. Astăzi, facem încă un pas important înainte în a îndeplini promisiunea făcută utilizatorilor.

Rămânem fideli valorilor finlandeze, de aceea am decis să ne asociem cu CGI şi platforma Google Cloud pentru nevoia din ce în ce mai mare pentru stocarea datelor, investind totodată în ţara noastră (...) Această schimbare întăreşte promisiunea noastră către fanii Nokia, a unui sistem de operare Android pur, sigur şi mereu actualizat, cu accent pe securitate şi confidenţialitate, datorită serverelor din Finlanda', a declarat Juho Sarvikas, chief product officer, HMD Global. HMD Global Oy, cu sediul în Espoo, Finlanda, este producătorul telefoanelor Nokia. HMD creează şi furnizează o gamă de smartphone-uri şi telefoane clasice, care vizează o plajă largă de consumatori şi preţuri. Dedicată inovaţiei şi calităţii, compania HMD deţine licenţa exclusivă a brandului Nokia, pentru telefoane şi tablete.

Înfiinţată în anul 1976, CGI este una dintre cele mai importante companii independente de servicii şi consultanţă în domeniul tehnologiei informaţiei (IT) din lume. Cu aproximativ 74.000 de specialişti în întreaga lume, CGI oferă un portofoliu complet de servicii şi soluţii - de la servicii de consultanţă în IT şi management până la sisteme integrate, servicii de externalizare şi soluţii în domeniul proprietăţii intelectuale.

Cu venituri anuale de 11,5 miliarde de dolari canadieni, acţiunile CGI sunt cotate la bursa din Toronto (GIB.A) şi la bursa din New York (GIB). Grupul finlandez Nokia, odată cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, şi-a vândut în anul 2013 operaţiunile de telefonie mobilă producătorului american de software Microsoft pentru suma de 5,6 miliarde de euro. Conform acordului convenit la vremea respectivă cu Microsoft, Nokia nu avea voie să revină pe piaţa telefoanelor mobile până la finele lui 2016. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel