Utilaje de deszăpezire, monitorizate prin GPS. Cetățenii le vor urmări online

Descriere foto:

Utilajele de deszăpezire care vor acţiona pe drumurile judeţene din Harghita vor fi monitorizate online, prin GPS, pentru al doilea an consecutiv, Consiliul Judeţean semnând vineri un contract în acest sens cu o firmă specializată.

Directorul adjunct al Direcţiei Tehnice a CJ Harghita, Adrian Chiorean, a declarat într-o conferinţă de presă că va fi monitorizată activitatea a 45 de utilaje de deszăpezire care intervin efectiv, faţă de anul trecut când se monitorizau şi utilajele de suport, cum ar fi cele care transportau material aniderapant.

Pe o hartă interactivă disponibilă pe site-ul Consiliului Judeţean Harghita se va putea urmări intervenţia utilajelor de deszăpezire, iar dacă cetăţenii vor observa că acestea nu acţionează corespunzător, vor putea semnala pe reţele de socializare, prin telefon sau email. Potrivit lui Adrian Chiorean, anul trecut au fost situaţii în care oamenii au sesizat că utilajele de deszăpezire mergeau pe drum cu lama ridicată sau că nu împrăştiau material antiderapant şi acolo unde s-a dovedit, prin verificare la faţa locului, că situaţia semnalată este reală, Consiliul Judeţean a refuzat decontarea serviciilor de deszăpezire către firma respectivă.

Serviciile de monitorizare prin GPS a utilajelor de deszăpezire vor fi oferite de o firmă de Ploieşti. Contractul este valabil până în data de 30 aprilie şi are o valoare de aproximativ 19.000 de lei. Reprezentanţii firmei au precizat că este disponibilă şi o aplicaţie pentru telefonul mobil, unde toţi cei interesaţi vor putea urmări activitatea utilajelor de deszăpezire.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a punctat faptul că această monitorizare va duce la eficientizarea cheltuirii banilor publici şi a cerut sprijinul locuitorilor judeţului pentru a semnala eventualele nereguli. Din totalul de 842 de kilometri de drumuri judeţene din Harghita, activitatea de deszăpezire se va desfăşura pe aproximativ 650 de kilometri, restul drumurilor fiind închise pe timp de iarnă, întrucât sunt pietruite şi foarte greu accesibile.

Pentru activitatea de deszăpezire din acest sezon, CJ Harghita a alocat 6,8 milioane de lei.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26