USR tineret nu mai vrea pedepsirea consumului de canabis. Propunere de lege

USR tineret propune eliminarea pedepselor pentru consumatorii de canabis. Alături de tinerii din USR, la această lege lucrează și senatorul Florina Presadă. 

"Peste 1 milion de români au consumat canabis cel puțin o dată de-a lungul vieții. Dintre aceștia, 1 din 10 tineri între 15-34 ani și 8% dintre adolescenții de 16 ani. Numărul consumatorilor s-a mărit de 5 ori în ultimii 10 ani (Agenția Națională Antidrog, 2019).

USRT susține reformarea din temelii a legislației și strategiilor naționale antidrog după modelul statelor vestice, pentru informarea, sprijinirea și protecția consumatorilor.

Lucrăm în continuare, împreună cu doamna senator Florina Presadă la un proiect de dezincriminare a consumului de canabis și abandonarea măsurilor punitive pentru consumatori.

În acest sens, legea care aducea noi reglementări consumului de substanțe psihoactive și prevedea pedepse pentru consumatori a fost trimisă de Președintele Iohannis spre re-examinare, pentru a fi modificată.

"Prohibiția canabisului nu funcționează nicăieri în lume... în loc să mai irosim zeci de ani, ar fi înțelept să pornim pe lungul drum al legalizării" (van Ours, 2011)," se arată în mesajul tineretului USR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel