Urmărește emisiunea live


USR, solicitare către Ludovic Orban privind Roşia Montană

Roşia Montană
Roşia Montană

Senatorii USR Mihai Goțiu și Vlad Alexandrescu îi transmit o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban și ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, prin care solicită reluarea procedurilor de includere a Roșiei Montane în patrimoniul mondial UNESCO. 

Ei spun că demersurile trebuie făcute de urgență. „Stimate d-le prim-ministru, Ludovic Orban, stimate d-le ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu, vă solicităm, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, să vă onorați promisiunea luată față de USR, cu ocazia învestirii Cabinetului d-voastră în Parlament, de reluare a procedurilor necesare înscrierii Roșiei Montane în Patrimoniul Mondial UNESCO”, a transmis sentorul USR Mihai Goțiu, miercuri, printr-o postare pe Facebook.

Goțiu a precizat că la finalul acestei luni expiră termenul până la care Guvernul poate notifica UNESCO referitor la reluarea procedurilor. „Subliniem faptul că demersurile trebuie făcute de urgență, la finalul acestei luni (peste două săptămâni) expirând termenul limită până la care Guvernul României poate notifica UNESCO cu privire la reluarea procedurilor, astfel încât subiectul Roșiei Montane să poată fi inclus pe ordinea de zi a reuniunii Comitetului Patrimoniului Mondial UNESCO din această vară”, a adăugat senatorul citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel