USR, scrisoare pentru Gabriela Firea: Să respecte decizia instanței

Gabriela_Firea
Gabriela_Firea

Preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, îi cere Gabrielei Firea să respecte decizia Curții de Apel și să ceară tuturor directorilor companiilor municipale să oprească orice plată și să le desființeze.

Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale.

"Vă cer să nu-i pedepsiţi pe bucureşteni pentru capriciul de a avea dreptate cu orice preţ. Curtea de Apel a hotărât că aceste companii municipale au fost înfiinţate cu încălcarea legii, iar rolul Primarului este să ia act şi să respecte decizia instanţei. Aveţi aşadar obligaţia să luaţi imediat toate măsurile ce se impun, printre care se numără: să cereţi tuturor directorilor de companii să oprească orice plată, să faceţi paşii pentru recuperarea banilor daţi către companii, să desfiinţaţi companiile, să nu blocaţi procedurile fireşti de dizolvare şi de lichidare a acestora şi, cel mai important, să nu forţaţi oameni nevinovaţi, fie din Primărie fie din companii, să facă acte care ar putea atrage în viitor răspunderea lor juridică", se arată într-o scrisoare publică trimisă de Wring primarului general.

"Mai grav, nu aţi întreprins niciun demers instituţional pentru limitarea pagubelor deja extrem de ridicate. Prin această atitudine sfidaţi legea, îi sfidaţi pe bucureşteni şi, aşa cum veţi constata mai târziu, sfidaţi chiar şi logica. Să ştiţi că tactica struţului nu dă rezultate bune când pe jos este beton. E posibil ca acest refuz de accepta realitatea să producă mult mai mult rău oraşului, cetăţenilor şi inclusiv carierei politice la care încă mai speraţi", a spus Roxana Wring.

Demisia din funcția de Primar al Capitalei

Roxana Wring i-a transmis Gabrielei Firea că demisia din funcţie i-ar da şansa "unei ieşiri onorabile dintr-un mandat dezonorant".

"Sper că v-aţi revenit din şocul pe care, după cum aţi spus, vi l-a provocat sentinţa Curţii de Apel Bucureşti. Vreau să cred că acesta a fost de altfel şi singurul motiv pentru care nu aţi luat decizia raţională care se impunea într-o astfel de situaţie, şi anume demisia din funcţie. Încă aştept, alături de foarte mulţi bucureşteni, această demisie care v-ar da şansa unei ieşiri onorabile dintr-un mandat dezonorant. În egală măsură însă, ţin să vă mărturisesc nu îmi pun prea mari speranţe într-un astfel de deznodământ", a mai arătat Wring în scrisoare.

Joi, Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale, a anunţat Uniunea Salvaţi România prin intermediul unui comunicat.

Vezi și: Companii municipale. PNL, lovitura momentului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel