USR sare în apărarea generalului Dumbravă (SRI)

SRI
SRI

Stanciu-Viziteu susţine că nu există probe care să arate că Dumbravă, secretarul general SRI, a comis ceva în afara atribuţiilor de serviciu.

Deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu, membru al Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, consideră că în cazul secretarului general al SRI, Dumitru Dumbravă, căruia comisia specială i-a cerut demisia, nu există nicio probă care să arate vreo suspiciune că 'ar fi comis ceva în afara atribuţiilor de serviciu'.

"Din păcate, am ajuns într-un moment în care această comisie cred că nu îşi mai îndeplineşte rolul ei legal şi mandatat de către Parlament, ci a intrat în siajul luptelor politice, care nu ar trebui să aibă loc în această comisie, care are un singur scop: de a verifica legalitatea acţiunilor SRI şi de a lua măsurile care sunt necesare pentru a restabili acest lucru. Mai mult, cred că această decizie (de a se cere demisia lui Dumbravă - n.r.) contravine hotărârii 30 a Parlamentului, prin care această comisie este înfiinţată - şi aici mă refer în special la articolul 6, prin care comisia are îndatorirea de a apăra onoarea instituţiilor şi a cadrelor acestora. Cred că în cazul domnului Dumbravă nu există nicio probă, niciun indiciu clar care să arate vreo suspiciune că ar fi comis ceva în afara atribuţiilor de serviciu', a susţinut Stanciu-Viziteu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că decizia comisiei speciale 'se încadrează doar într-o luptă politică în care PSD sacrifică orice, chiar şi un militar de carieră, pentru a arunca o umbră asupra acuzaţiilor care sunt aduse conducătorilor acestui partid'.

Se cere demiterea "unui militar de carieră fără nicio probă"

"Dacă merge pe aceeaşi logică în care o persoană acuzată în spaţiul public că ar fi făcut ceva ilegal trebuie să fie demisă, atunci nu văd de ce, de exemplu, Comisia juridică din Cameră nu ar cere demiterea domnului Liviu Dragnea. Ambele comisii sunt conduse de majoritatea PSD şi ALDE, dar într-o parte cere demiterea unui militar de carieră fără nicio probă, iar în altă parte protejează un personaj care este deja condamnat definitiv. Eu am votat împotriva solicitării de demitere a lui Dumbravă, nu am găsit niciun argument solid, sunt nişte acuzaţii pe care le-a făcut preşedintele comisiei, domnul Manda', a arătat deputatul USR.

Acesta a subliniat că în cadrul audierilor lui Dumitru Dumbravă la Comisia SRI tot ce a văzut 'a fost un militar profesionist, care şi-a făcut datoria respectând legea'.

[citeste si]

Comisia parlamentară pentru controlul SRI a decis marţi cu 5 voturi 'pentru' şi 3 'împotrivă' să solicite demisia lui Dumitru Dumbravă din funcţia de secretar de general al Serviciului Român de Informaţii, potrivit unor surse parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel