EXCLUSIV  USR, proiect pentru desființarea pensiilor speciale. Laura Vicol (PSD): Oamenii se uită la noi și chiar nu vreau ca cineva să creadă că ne jucăm

Laura Vicol a comentat, în exclusivitate pentru DC News, noul proiect de desființare a pensiilor speciale depus de USR.

USR a depus un nou proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi invită PSD, PNL şi "orice altă formaţiune care pretinde că doreşte echitate între pensionarii români" să susţină iniţiativa.

"Decizia de ieri a Curţii Constituţionale se bazează pe un neadevăr, cum că legea ar fi fost adoptată în 2021 într-o singură zi, când, de fapt, a existat o diferenţă de 8 zile între depunere şi adoptare. Redepunem astăzi propunerea legislativă de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor pentru ca, după adoptare, să vedem ce motive vor mai inventa unii judecători ai CCR, eventual foşti parlamentari afectaţi personal de eliminarea acestor pensii speciale, pentru a declara legea neconstituţională. Suntem dispuşi să redepunem acest proiect de lege şi altele referitoare la celelalte categorii de pensii speciale până se vor epuiza toate pretextele din lume", a declarat deputatul USR Cristian Seidler.

Laura Vicol: Mă aștept la un efort comun din partea partidelor

Redacția DC News a contactat-o pe Laura Vicol, deputat PSD, pentru a comenta acest nou proiect de lege depus de USR:

„Este dreptul USR să facă acest pas, iar PSD a anunțat clar ieri că va continua demersurile pentru desființarea acestor pensii. Tare mult aș vrea însă ca această temă să nu cadă din nou pradă demagogiei, ca atâtea altele. Dacă se dorește cu adevărat să se facă ceva, atunci mă aștept la un efort comun al partidelor. Doar prin colaborare se vor putea obține rezultate.

Oamenii se uită acum la noi și chiar nu vreau ca cineva să creadă că ne jucăm, că tragem de timp sau folosim tertipuri pentru a câștiga în planul imaginii, dar fără a avea niciun rezultat concret în ceea ce privește eliminarea respectivei categorii de pensii“, a precizat, pentru DC News, Laura Vicol.

USR vrea o mai largă dezbatere pe subiect

Potrivit unui comunicat al USR, decizia adoptată joi de judecătorii CCR şi motivarea acesteia nu au apărut încă în Monitorul Oficial, "ceea ce înseamnă că, în acest moment, Legea 7/2021 prin care au fost desfiinţate pensiile speciale ale parlamentarilor este încă în vigoare".

USR menţionează că depune un nou proiect de lege în acest moment tocmai pentru a permite un timp mai larg pentru dezbateri, urmând însă ca raportul comisiei sesizate în fond şi, mai apoi, votul în plenul Parlamentului să fie realizate după ce este publicată în Monitorul Oficial decizia CCR.

"Proiectul depus astăzi prevede desfiinţarea pentru viitor a pensiilor speciale ale parlamentarilor, dar stabileşte şi că, de la data intrării ei în vigoare, încetează plata pensiilor speciale în plată. Pensiile speciale - ale parlamentarilor, în primul rând, dar şi ale altor categorii privilegiate - reprezintă o sfidare pentru românii care au muncit cinstit şi au contribuit o viaţă întreagă la fondul de pensii, dar şi o sursă de profund dezechilibru în sistem", menţionează sursa citată.

Conform USR, pensiile speciale totalizează anual circa 2 miliarde de euro, iar dacă se vor plăti pensii speciale pentru aleşii locali, suma va creşte şi mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel