EXCLUSIV  USR-PLUS îi cere lui Cîțu un angajament scris. Vâlcu: Ultima instituție care a făcut așa ceva a fost Securitatea lui Ceauşescu

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Jurnalistul Val Vâlcu a transmis un mesaj legat de faptul că USR PLUS i-a cerut lui Florin Cîţu un "angajament scris" că nu va mai schimba miniştrii de la acest partid fără ca Barna şi Cioloş să fie întrebaţi. 

"USR PLUS i-a cerut lui Florin Cîţu un angajament scris că nu va mai schimba un ministru de-al lor fără voia lui Dan Barna şi a lui Dacian Cioloş. Ultima instituţie care cerea românilor un angajament scris, dacă aceştia acceptau să colaboreze cu ea, a fost Securitatea lui Ceauşescu. Acei oameni erau fie şantajaţi, fie obţineau anumite avantaje: avansau mai repede în carieră, aveau acces la excursii în străinătate, primeau diferite avantaje.

Sper ca premierul Florin Cîţu, la 31 de ani de la Revoluţie, să nu semneze un angajament scris cu 'noii reprezentanţi ai clasei politice', cu politicienii de tip nou, care apelează la practici vechi pe care le credeam dispărute o dată pentru totdeauna", transmite jurnalistul Val Vâlcu.

Reamintim faptul că sunt mari tensiuni în coaliţia PNL - USR PLUS, urmare a faptului că premierul Florin Cîţu l-a demis din funcţia de ministru al Sănătăţii pe Vlad Voiculescu. Mutarea lui Cîţu a atras un val de reacţii negative din partea celor de la USR PLUS care au cerut chiar ca Florin Cîţu să fie schimbat, iar guvernarea să continue cu un alt premier.

Astăzi, la ora 17.00, este programată prima şedinţă a coaliţiei de după declanşarea acestei crize. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel