USR, plângere Bruxelles: "asaltul" coaliţiei PSD-ALDE pe legile justiţiei

USR atrage atenţia liderilor de la Bruxelles asupra a ceea ce numesc ei "demersurile coaliţiei PSD-ALDE în privinţa independenţei justiţiei".

Uniunea Salvaţi România (USR) a trimis o scrisoare către liderii instituţiilor europene şi grupurilor politice de la Bruxelles pentru a atrage atenţia cu privire la 'asaltul' coaliţiei PSD-ALDE asupra independenţei sistemului de justiţie din România, se arată într-un comunicat de presă al USR.

USR îndeamnă liderii de la Bruxelles să utilizeze toate mijloacele legitime pentru a descuraja coaliţia de guvernământ PSD - ALDE să producă 'o contra-reformă' în sistemul de justiţie din România.

"În prezent, coaliţia de guvernământ pregăteşte din nou modificări majore la legislaţia care reglementează organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar, menită să subordoneze judecătorii şi procurorii regimului politic. Modificările legislative propuse de coaliţia PSD-ALDE, printr-o procedură legislativă de urgenţă în Parlamentul României, vor afecta grav independenţa justiţiei printr-o gamă largă de măsuri care aminteşte de cadrul juridic care precede aderarea României la Uniunea Europeană", se precizează în scrisoarea USR, menţionată de comunicat.

Uniunea Salvaţi România mai arată că actuala coaliţie de guvernare PSD - ALDE insistă să adopte modificările la legile Justiţiei, în ciuda celor două avize negative consecutive emise de Consiliul Superior al Magistraturii, a opoziţiei celor 4.000 de magistraţi care au semnat un memorandum, dar şi a protestelor publice masive.

[citeste si]

Scrisoarea a fost trimisă către: Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Manfred Weber, preşedintele grupului Partidului Popular European, Gianni Pittella, preşedintele grupului Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, preşedintele grupului ALDE din Parlamentul European.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25