Urmărește emisiunea live


USR: Noul ministru, susţinător al distrugerii ariilor naturale protejate

ioan denes
ioan denes

USR susţine că PSD a nominalizat la şefia Ministerului Apelor şi Pădurilor un susţinător al distrugerii ariilor naturale protejate.

Reprezentanţii USR sunt de părere că PSD a nominalizat la şefia Ministerului Apelor şi Pădurilor un susţinător al distrugerii ariilor naturale protejate.

'USR critică public practica PSD de a propune miniştri în funcţie de jocurile de putere din partid, nu în funcţie de competenţe şi performanţe. Senatorul PSD Ioan Deneş, propus să o înlocuiască pe Doina Pană la Ministerul Apelor şi Pădurilor, nu are nicio experienţă în domeniu, iar în sesiunea parlamentară recent încheiată a votat unul dintre cele mai distructive proiecte legislative la adresa ariilor naturale protejate. Conform CV-ului de pe pagina Senatului, Ioan Deneş a absolvit Universitatea Tehnică din Cluj, cu diplomă de subinginer mecanic, a lucrat ca electrician la CFR, a fost consilier local şi judeţean şi director comercial la două firme private. Singurele două lucruri care îl 'recomandă' pentru şefia Ministerului Apelor şi Pădurilor sunt devotamentul lui faţă de Putere - în februarie 2014 a schimbat fotoliul de senator PNL cu cel de senator PSD, când s-a spart coaliţia de guvernare USL - şi faptul că aparţine aceluiaşi grup (filiala PSD Bistriţa-Năsăud) din care face parte ministrul demisionar Doina Pană', se arată într-un comunicat transmis marţi Agerpes, de USR.

Potrivit sursei citate, Ioan Deneş se numără printre cei care au votat, pe 23 octombrie 2017, proiectul 'cu dedicaţie de dinamitare şi cianurare a ariilor naturale protejate', proiect potrivit căruia limitele ariilor naturale protejate (parcuri naţionale, situri de interes comunitar Natura 2000, monumente ale naturii etc.) ar putea fi modificate în mod discreţionar, pentru a permite exploatări miniere care au primit licenţă înainte de anul 2007 (anul aderării României la UE, implicit la normele europene de protecţie a mediului)

Este vorba de o lege cu dedicaţie pentru care riscăm un nou infringement, destinat tuturor celor care, înainte de aderarea la UE, au pus ochii pe resursele naturale ale României, indiferent de costurile şi distrugerile pentru mediu, comunităţile locale şi pentru toţi contribuabilii, cu care realizarea unor astfel de proiecte miniere vin la pachet, arată USR.

În context, senatorul USR Mihai Goţiu le solicită liderilor PSD să vină cu o altă propunere de ministru.

'Până nu e prea târziu, le solicit liderilor PSD să se răzgândească şi să vină cu o altă propunere de ministru. Dacă domnul Deneş e cea mai competentă persoană pe care o au în partid în domeniul apelor şi pădurilor, atunci viitorul se arată sumbru pentru ape şi păduri', a declarat Goţiu.

USR mai subliniază că viitorul ministru al Apelor şi Pădurilor va gestiona un domeniu de importanţă majoră pentru România, o prioritate pentru 2018 fiind realizarea unui cadastru forestier pentru a putea aplica Codul silvic şi a proteja pădurile din ţară, iar o altă prioritate este schimbarea modului de comercializare a masei lemnoase de către Romsilva.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel