USR îi cere viitorului premier Nicolae Ciucă să desfiinţeze prin OUG pensiile speciale ale primarilor

Ciucă: Certificatul verde reprezintă o prioritate. Fac apel la parlamentari să finalizeze adoptarea legii. Sursă foto: Gov.ro
Ciucă: Certificatul verde reprezintă o prioritate. Fac apel la parlamentari să finalizeze adoptarea legii. Sursă foto: Gov.ro

USR îi cere viitorului premier Nicolae Ciucă să desfiinţeze prin OUG pensiile speciale ale primarilor

USR îi solicită viitorului premier Nicolae Ciucă să adopte imediat după învestire o ordonanţă de urgenţă pentru abrogarea acestora. În caz contrar, de la 1 ianuarie 2022, România va avea o nouă categorie de privilegiaţi, formată din zeci de mii de foşti şi actuali primari şi viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, în total dispreţ faţă de cetăţenii care, după o viaţă de muncă, primesc pensii care nici măcar nu le permit un nivel de trai decent, transmit cei de la USR printr-un comunicat de presă.

"Mai avem o lună calendaristică, probabil 2-3 săptămâni de lucru în plen, şi îi somez pe cei de la PNL, PSD şi UDMR, pe domnul Nicolae Ciucă, viitorul premier, să nu îşi bată joc de milioanele de pensionari din România şi să dea ordonanţă de urgenţă pentru abrogarea acestor pensii speciale. Ele au fost introduse de Viorica Dăncilă, în 2019, prin ordonanţă de urgenţă. Pot fi prorogate sau tăiate prin ordonanţă de urgenţă. Domnul Nicolae Ciucă să fie responsabil, să se uite în ochii milioanelor de pensionari care au pensii de mizerie şi să nu mai creeze o nouă categorie de privilegiaţi", declară Ionuţ Moşteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaţilor.

El a susţinut că proiectul USR de eliminare a acestor pensii, care urma să fie adoptat tacit în Camera Deputaţilor, a fost blocat, nefiind citit în plen în aşa fel încât să fie îndeplinită procedura pentru a ajunge în dezbaterea Senatului, forul decizional. ropunerea legislativă pentru abrogarea art. 210 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ se află pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, cu termen de dezbatere şi vot depăşit din 19 noiembrie, dar pentru a fi adoptat tacit trebuie anunţat în şedinţa de plen. 

Reprezentantul USR a mai afirmat că Nicolae Ciucă, premierul desemnat, trebuie să fie responsabil şi să dea o ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea acestor pensii speciale. "Domnul Ciucă să fie responsabil şi să se poată uita în ochii milioanelor de pensionari care au nişte pensii de mizerie şi să nu mai creeze o nouă categorie de privilegiaţi şi să dea o ordonanţă de urgenţă imediat, săptămâna viitoare, pentru că altfel într-o lună de zile intră în vigoare", a arătat Moşteanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel