USR cere modificarea definiţiei materialelor lemnoase

Parlamentarii USR au depus o propunere legislativă de modificare a definiţiei materialelor lemnoase în Codul silvic pentru a bloca una dintre metodele prin care lemnul "tăiat ilegal ajunge să fie vândut cu documente, aparent, legale", anunţă Uniunea Salvaţi România.

Propunerea a fost depusă de către Mihai Goţiu, Allen Coliban, Cornel Zainea şi Cristian Ghica, membri în Comisiile pentru mediu, ape şi păduri.

Propunerea a fost semnată şi de către reprezentanţi PNL şi PMP

"În esenţă, propunerea USR vizează modificarea definiţiei materialelor lemnoase. Schimbarea ar rezolva şi una dintre problemele majore menţionate în scrisoarea Comisiei Europene, premergătoare declanşării procedurii de infringement împotriva României din cauza tăierilor ilegale de păduri, transmisă săptămâna trecută. Problema a fost documentată şi semnalată, încă de la începutul toamnei trecute, în investigaţii ample de presă. Mai exact: din cauza modului în care sunt definite materialele lemnoase, în art. 21 din Anexa nr. 1 a Codului silvic, un mare volum de lemn evită obligaţia de înregistrare în SUMAL, iar Gărzile Forestiere nu pot verifica provenienţa şi legalitatea transportului acestuia", se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel