USR cere demisia şefilor Jandarmeriei învinuiţi şi a ministrului de Interne

Jandarmi
Jandarmi

USR cere demisia tuturor şefilor Jandarmeriei care au fost puşi vineri sub învinuire de Parchetul General pentru modul de acţiune la mitingul din 10 august, apreciind drept "revoltător ca cei trei şefi să rămână în funcţie după ce Parchetul a constatat că au evacuat Piaţa Victoriei în baza unui ordin nelegal". 

"USR consideră că se impuneau demisii imediat după acţiunea din 10 august, dar Carmen Dan a ales să îi răsplătească prin promovări pe şefii Jandarmeriei care au răspuns la ordinele politice. Maiorul Laurenţiu Cazan, cel care a coordonat întreaga operaţiune de evacuare a protestatarilor din Piaţa Victoriei, a fost împuternicit la conducerea Jandarmeriei Bucureşti. A fost, de fapt, o rocadă, iar şeful Jandarmeriei a devenit numărul doi, în locul lui Cazan. O altă rocadă a avut loc şi la conducerea Jandarmeriei Române, unde inspectorul general Sebastian Cucoş a fost înlocuit de Ionuţ Sindile care până atunci ocupase postul de prim adjunct, iar colonelul Cucoş a devenit numărul doi", se arată într-un comunicat al USR. 

Şefii Jandarmeriei, acuzaţi că au răspuns la ordine politice

USR atrage atenţia că şefii Jandarmeriei au răspuns de la început şi până la sfârşit la ordine politice, iar PSD, în frunte cu Liviu Dragnea şi Carmen Dan, trebuie să îşi asume răspunderea pentru gazarea şi lovirea a sute de oameni paşnici de la miting. 

"Uniunea Salvaţi România susţine că este foarte important ca Parchetul General să fie lăsat să îşi facă treaba pentru că din momentul preluării dosarul mitingului din 10 august este sub asediu: ca o formă de presiune, Tudorel Toader a declanşat evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, Inspecţia Judiciară a început cercetarea disciplinară a procurorului care s-a autosesizat cu privire la violenţele de la miting, MAI a secretizat raportul pentru a îngreuna activitatea procurorilor, iar şefii Jandarmeriei au sesizat DIICOT cu privire la o lovitură de stat, în încercarea de a muta dosarul de la Parchet", precizează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel