USR acuză PSD și pe Meleșcanu pentru privilegiile parlamentarilor loiali

PSD şi preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, refuză să elimine privilegiile acordate parlamentarilor loiali, susţine Uniunea Salvaţi România,

Aceștia reclamă 'un nou refuz al majorităţii controlate de PSD ca proiectele USR privind desfiinţarea pensiilor speciale să fie dezbătute'.  

'Saga pensiilor parlamentarilor continuă. O nouă luptă a avut loc, astăzi (miercuri - n.r.), în Birourile permanente reunite ale celor două Camere. Când am solicitat introducerea pe ordinea de zi a proiectului USR de modificare a Statutului senatorilor şi deputaţilor, ne-am izbit de opoziţia domnului Meleşcanu şi a liderilor de grup PSD. Social-democraţii refuză să elimine privilegiile acordate parlamentarilor loiali care au sprijinit de atâtea ori legile strâmbe pe care le cerea Dragnea', a declarat deputatul USR Silviu Dehelean, citat într-un comunicat al formaţiunii.

Pensiile speciale costă anual peste 2 miliarde de euro

Potrivit acestuia, pensiile speciale costă România, anual, peste 2 miliarde de euro, bani care ar putea fi folosiţi fie pentru a mări pensiile mici ale românilor, fie pentru a construi spitale moderne ori şcoli care să nu mai aibă toaletele în fundul curţii.

Deputatul USR Cristian Seidler a solicitat, marţi, la începutul şedinţei de plen, ca proiectul USR să fie supus dezbaterii şi votului plenului fără să se mai aştepte raportul Comisiei de muncă, în condiţiile în care această comisie - în care PSD a avut până de curând majoritate indiscutabilă - ţine blocat proiectul USR de mai bine de un an şi jumătate, se precizează în comunicatul USR.

 

Dezbatere rapidă pentru reducerea cheltuielilor la bugetul de stat

'Am solicitat plenului dezbaterea şi votarea proiectului în absenţa unui raport al Comisiei pentru muncă, deoarece termenul pentru întocmirea raportului este demult depăşit, iar Comisia a amânat orice discuţie sub pretextul necunoaşterii impactului bugetar. Or, este evident că impactul ar fi unul în sensul reducerii cheltuielilor la bugetul de stat, lucru care nu poate fi decât benefic. I-am invitat de la tribună pe deputaţii PSD să spună odată, prin vot, dacă vor sau nu ca pensiile speciale să rămână. De fapt, şi refuzul dezbaterii şi amânarea perpetuă constituie un răspuns', a precizat Cristian Seidler.

Ulterior, în şedinţa Birourilor permanente reunite, deputatul Silviu Dehelean, vicelider al grupului USR din Camera Deputaţilor, a cerut includerea pe ordinea de zi a plenului reunit a proiectului USR privind desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, 'blocat şi el de peste doi ani'.

'Nici această cerere nu a fost acceptată, pentru că, dincolo de discursurile teatrale pe care le ţin unii social-democraţi în faţa camerelor de filmat, PSD refuză cu îndârjire să fie atinse privilegiile create pentru cele nouă categorii socio-profesionale', a menţionat USR, conform AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel