USR, vot pentru respingerea propriului proiect pentru ca elevii să poată cumpăra tablete cu cei 200 de euro daţi de stat

Parlamentul României a respins, definitiv, o propunere legislativă care dorea modificarea şi completarea Legii nr. 269 din 16 iunie 2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare.

Iniţiatorii - opt parlamentari USR - propuneau ca legea să fie modificată astfel încât copiii care se încadrau să primească sprijinul de 200 de euro pentru achiziţia unui calculator să poată folosi banii şi pentru achiziţia unei tablete - dispozitiv folosit mai ales în această perioadă pandemică.

Proiectul a fost înaintat Parlamentului la jumătatea anului trecut şi i-a avut ca iniţiatori pe parlamentarii USR: Arsu Alin-Ionuţ, Botez Mihai-Cătălin, Duruş Vlad-Emanuel, Iurişniţi Cristina-Ionela, Lupescu Dumitru, Popescu Nicolae-Daniel, Rădulescu Dan-Răzvan, Stanciu-Viziteu Lucian-Daniel. 

În 30 iunie 2020 propunerea a fost respinsă de către Senat, ulterior fiind înregistrată la Camera Deputatilor pentru dezbatere. 

Proiectul a fost discutat în data de 16 martie, poziţia 27 pe ordinea de zi, dându-se vot pentru respingerea PL 430/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 269 din 16 iunie 2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare - lege ordinară. Culmea, pentru respingerea proiectului a votat inclusiv USR, ai cărui parlamentari au avut această iniţiativă anul trecut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel