USLIP anunţă 'promovare gratuită' parlamentarilor care susţin un proiect de lege pentru stoparea defrişărilor

Reprezentanţii filialei ieşene a Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) anunţă că îi vor promova pe parlamentarii care vor elabora un proiect legislativ privind stoparea defrişărilor în scop industrial.

"Oferim promovare gratuită timp de 1 an deputatului/ei care va promova un proiect legislativ prin care va fi interzisă defrişarea în scop industrial pe o perioadă de 10 ani! Condiţia este ca proiectul să fie adoptat", se menţionează într-un comunicat remis, joi, presei, scrie Agerpres.

Liderul USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă, a declarat, pentru AGERPRES, că decizia a fost luată după ce un pădurar a fost găsit mort într-o zonă montană din judeţul Maramureş.

"Nu face nimeni nimic. Este evident că nu face nimeni nimic. Avem semnale în fiecare zi că pădurarii sunt bătuţi şi chiar omorâţi. Este un al doilea caz de ucidere al unui pădurar. Este evident că se fură la liber. Se taie pădurea la liber. Dispar păduri întregi de pe munţi. Sunt tăiate în devălmăşie. Nimeni nu spune nimic, nimeni nu face nimic. E clar că aici vorbim şi de o complicitate a autorităţilor. Astea nu mai sunt cazuri izolate. Vorbim de un furt generalizat pe teritoriul României pe care nu îl opreşte nimeni, nicio autoritate a statului român. Eu cred că problema poate fi rezolvată printr-o lege care să interzică defrişările şi, evident, cu repercusiuni foarte grave pentru furturi. În momentul în care eşti prins să primeşti condamnare de 10-20 de ani, pentru că atentezi la securitatea naţională, strici tot ecosistemul, fapt care se poate răsfrânge asupra sănătăţii umane", a afirmat Laviniu Lăcustă.

Un pădurar a fost găsit mort într-o zonă montană din vecinătatea localităţilor Lăpuşul Românesc şi Rogoz, cel mai probabil fiind atacat de hoţii de lemne, a declarat, miercuri noaptea, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, Bogdan Gabor.

"Am fost sesizaţi cu privire la un caz de persoană găsită decedată prin împuşcare. Este vorba despre un lucrător silvic găsit mort. Procurorul de caz se deplasează la faţa locului. Incidentul a avut loc într-o zonă montană. (...) Din primele informaţii, a fost vorba despre o armă de vânătoare. Cauza a fost înregistrată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor", a spus Bogdan Gabor.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, a precizat că bărbatul decedat era în vârstă de 37 de ani.

"În această seară, într-o pădure dintre localităţile Rogoz şi Lăpuşul Românesc, a fost găsit decedat un bărbat în vârstă de 37 de ani. S-a constituit echipă complexă de cercetare, care desfăşoară activităţi pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a decedat bărbatul", a declarat Florina Meteş.

Potrivit unor surse din apropierea anchetei, corpul pădurarului a fost găsit aruncat într-o râpă din pădure.

Pădurarul era angajat al Direcţiei Silvice Maramureş, Ocolul silvic Strâmbu Băiuţ. El era căsătorit şi avea trei copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel