Ursuleţ de pluş creat în semn de apreciere pentru Angela Merkel

Angela Merkel, cancelarul german, se va retrage la sfârşitul acestui an.

Un producător german de jucării a prezentat un ursuleţ de pluş creat în semn de apreciere pentru perioada în care Angela Merkel a condus Germania, în contextul în care cancelarul se va retrage la sfârşitul acestui an, după 16 ani de mandat în fruntea guvernului, scrie Mediafax. 

Compania Hermann-Spielwaren, cu sediul în oraşul bavarez Coburg, a dezvăluit jucăria înaltă de 40 de centimetri care seamănă, într-o oarecare măsură, cu cancelarul.

Are o coafură asemănătoare cu cea a lui Merkel



Ursuleţul de pluş are o coafură asemănătoare cu cea a lui Merkel, în timp ce labele pot fi îndoite pentru a reproduce obişnuitul gest al mâinii cunoscut sub numele de „rombul Merkel".

„Încercăm să exprimăm momente ale istoriei contemporane, ca o formă de artă, prin ursuleţii de pluş", a declarat Martin Hermann, directorul general al uneia dintre cele mai vechi fabrici de ursuleţi de pluş încă existente în lume, citat de cotidianul Bild.

Ce alți ursuleți de pluș au mai apărut



Printre alte personalităţi care au apărut ca ursuleţi de pluş se numără fostul preşedinte american Barack Obama, fostul cancelar al Germaniei Helmut Schmidt sau regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Întreprinderea de familie, veche de 101 ani, va produce 500 de ursuleţi de pluş Merkel în ediţie limitată, la preţul de 189 de euro, cel de-al 16-lea urmând să-i fie trimis lui Merkel, ca o referire la numărul de ani petrecuţi de aceasta la conducerea Germaniei.

Pretendenții la scaunul Angelei Merkel susțin ultima dezbatere

Cu o săptămână înaintea alegerilor legislative, liderii celor trei partide majore germane se înfruntă duminică în cursul unei mari dezbateri televizate, în timp ce cursa pentru succesiunea Angelei Merkel la funcţia de cancelar rămâne mai deschisă ca oricând, comentează France Presse, citat de Agerpres. 

Candidatul cel mai bine plasat, ministrul de finanţe şi vice-cancelar social-democrat Olaf Scholz se impusese, potrivit sondajelor, în cursul celor două confruntări precedente, prezentându-se ca un administrator experimentat şi calm, calităţi apreciate de alegătorii germani.

Conservatorul Armin Laschet, care se consideră moştenitorul natural al Angelei Merkel, s-a arătat mai ofensiv pe ultima linie dreaptă a campaniei sale electorale, marcată la început de o anume nonşalanţă, iar apoi de mai multe erori care l-au pus în încurcătură.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel