Ursula von der Leyen vrea achiziţii comune pentru armanent în UE

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

În contextul războiului din Ucraina, Ursula von der Leyen vine cu propuneri noi la Consiliul de Securitate de la Munchen. 

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat sâmbătă că Uniunea Europeană ar trebui să procedeze pentru achiziţiile de muniţii la fel cum a procedat pentru vaccinul împotriva coronavirusului, transmite Reuters.

La Conferinţa de Securitate de la Munchen, şefa executivului european a sugerat că producţia industriei de apărare se poate amplifica şi accelera dacă statele membre ale UE îşi unesc forţele. "Ne-am putea gândi, de exemplu, la contracte de achiziţii în avans, care dau industriei de apărare posibiltatea de a investi acum în linii de producţie, pentru a fi mai rapide şi pentru a creşte cantităţile pe care le pot livra", a spus ea.

Von der Leyen a subliniat că Uniunea nu poate aştepta luni şi ani de zile pentru a-şi reface stocurile militare sau pentru a trimite Ucrainei muniţii cum ar fi proiectilele de artilerie de 155 mm.

"Acum este timpul, într-adevăr, să accelerăm producţia şi să mărim producţia de produse standardizate de care Ucraina are nevoie disperată, de exemplu muniţie standardizată", a insistat ea, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel